Tutunduğu simidi ile birlikte kıyıdan uzaklaştı! 6 yaşındaki çocuğu balıkçı kurtardı

İzmir’in Dikili ilçesine bağlı Çandarlı Mahallesinde poyrazın etkisiyle denizde tutunduğu simitle birlikte kıyıdan uzaklaşan 6 yaşlarında bir çocuk, o esnada balıkçı teknesiyle o bölgeden geçen balıkçı tarafından kurtarıldı.

Tutunduğu simidi ile birlikte kıyıdan uzaklaştı! 6 yaşındaki çocuğu balıkçı kurtardı
Yayınlama: 22.07.2021
A+
A-

Bugün sabah saatlerinde Çandarlı’da Ada mevkii civarında ailesiyle denize yüzmeye gelen Muhammed (6) ismindeki çocuk, akıntının etkisiyle tutunduğu simit ile kıyıdan uzaklaştı. Paniğe kapılan ailesi ve çevredekiler jandarmayı aradı. O esnada balıkçı teknesiyle o bölgeden geçen Çandarlı sakinlerinden Savaş Yaylaz, çocuğu kurtardı. Denizde korku yaşayan çocuğun kıyıya getirilmesiyle aile büyük sevinç yaşadı. Olay yerine gelen ambulansın içinde sağlık kontrolleri yapılan küçük Muhammed’in hiçbir sağlık sorununun olmadığı anlaşıldı.

Hatıra fotoğrafı çektirdiler


Balıkçılıkla uğraşan Savaş Yaylaz, olayla ilgili şunları söyledi:
“Teknemle açılmıştım. Bir çocuğun kıyıdan oldukça uzakta olduğunu fark ettim. Bu sırada kıyıda kalabalık toplanmıştı. Hemen çocuğa yanaşarak tekneme aldım. Ona korkmamasını söyledim, onu teselli ettim. Kıyıya getirdim ve ailesine teslim ettim. Son olarak jandarmadan ricada bulunup küçük Muhammed ile hatıra fotoğrafı çekildik.”

Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.