Üçgen Köprülü Kavşakları’nda Yollar Teker Teker Açılıyor

Üçgen Köprülü Kavşakları’nda Yollar Teker Teker Açılıyor
Yayınlama: 12.04.2018
A+
A-

Denizlililerin uzun yıllardır hayalini kurduğu Üçgen Köprülü Kavşakları trafiğe açıldı. Üçgen’de trafik sorununu tarihe gömecek dev projenin trafiğe açılması kapsamında basın mensuplarıyla bir araya gelen Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, İzmir, Antalya, Ankara yönlerinin gidiş geliş olmak üzere kesintisiz ulaşıma kavuştuğunu belirterek, “Üçgen Köprülü Kavşakları Denizlimize çok yakıştı” dedi.

 

Denizli’nin şehir içi ve şehirlerarası trafiğinde ana arter konumunda olan Üçgen Köprülü Kavşakları projesi Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan’ın katılımıyla trafiğe açıldı. Bir süre önce İzmir-Antalya, Antalya-İzmir ve Ankara-Antalya yönü trafiğe açılan Üçgen Köprülü Kavşakları İzmir-Ankara-Antalya yönlerine gidiş-geliş olmak üzere yan yollarıyla birlikte hizmete girdi. Peyzaj düzenlemeleri devam eden dev projenin tüm yönleriyle trafiğe açılması dolayısıyla Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, basın mensupları ile bir araya geldi. Başkan Zolan’a Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Gökoğlan ve Ali Aydın ile beraberindekiler eşlik etti. Kavşaktan ilk kez geçmeye başlayan sürücüler sevinçlerini korna çalarak belirtti.

Günde 110 bin tane araç geçiyor

Açılışta konuşan Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, “Üçgen Köprülü Kavşaklarımızı etaplar halinde açarak Denizli’de ki sürücülerimizi rahatlatmaya devam ediyoruz. Üçgen Köprülü Kavşaklarımzın yapıldığı yer Denizli’mizin kalbi. Antalya, Muğla, Ankara ve İzmir yolların kesiştiği bir yolda yapıldı. Buraya gelen ve tüm Denizlililerin geçtiği ve çok yoğun bir yol. Günde 110 bin tane araç geçiyor. Burada çok büyük sıkıntılar yaşanıyordu. Bekleme süreleri yarım saate kadar uzayabiliyordu. Burada insanlarımızın sabrı zorlanıyor ve gitmesi gereken yerlere zamanında gidemiyor ve aynı zamana çok fazla yakıt tüketimine neden olup ekonomiye zarar veriyordu. Çevre kirliliği adına da büyük zararlar veriyordu.Bunların üstesinden gelebilmek için ve vatandaşlarımızın daha konforlu, güvenli ulaşımını sağlayabilmek, daha az emisyon ve daha az yakıtla gidecek olan yere ulaşmalarını sağlamak için bu projeyi gerçekleştirdik. Denizli Büyükşehir Belediyesi’nde çalışan arkadaşlarımızla yaptığımız bir proje oldu. Burada esas aldığımız olay; her yönden gelen araçlarımızı gidecekleri noktaya gidebilme imkanı sağlamaktı. Ulaşım konusunda en iyi fonksiyonu sağlasın istedik. İzmir-Antalya yolunun karşılıklı geliş gidişlerinin trafiğini açmıştık. Birçok rahatlama sağladı.”dedi.

75 Milyonluk Yatırımda

Zolan;”Önemli bir noktayı daha tekrar trafiğe açıyoruz. Ankara-İzmir arasını da karşılıklı trafiğe açacağız. Bu güzergahı kullanacak sürücülerimiz ışıkta beklemeden, 10 saniye bile durmadan Üçgen’den geçip gidecek. Bu yolu hizmete alırken, emniyetin oradaki Deliktaş üzerinden gelen yan yolumuzun da açılışını yapacağız. Sokaklardan gelerek Ankara yoluna katılma sorununa da son veriyoruz. Bir başka güzellikte Ankara’dan gelip Antalya’ya gitmek isteyenlerin gerçek yerini açıyoruz. Artık köprülü kavşaklarımızın yüzde 90’ın üzerini devreye almış bulunuyoruz. Yüzde 10’luk kısımda garajdan çıkışı ve Antalya yoluna gidiş noktasında 3-4 günlük bir çalışmamız kaldı. Bu çalışmanın ardından fonksiyonların tamamını sağlamış olacağız. Köprülerimizin tamamını Denizli’mizin hizmetine sunmuş olacağız. Bugün bizim için heyecanlı ve önemli bi rgün. Üçgen Köprülü Kavşaklarını yaparken çok düşündük, zor bir işti. Tüm araçlar buradan geçiyordu. Buradan geçmeden bir yere ulaşmak mümkün değil. Araçlar buradan geçerken 3 katlı bu projenin yapımını sağlamak için düşündük, çok uğraştık. Yolları parça parça yaparak, aktararak projelerimiz yaptık. Bugün ise sona yaklaştık. Köprülü kavşaklarımız Denizli’mize çok yakışacak. Birkaç ay da peyzaj zaman alacak. Peyzaj çalışmaları da tamamlandığında ayrı bir güzelliğe de kavuşmuş olacak. Yaya köprülerinin çalışmaları da devam ediyor. 75 milyonluk bir yatırım oldu. Bunun dışında ufak tefek giderlerimiz de olmaya devam edecek” dedi.

Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.