‘Ülkedeki tüm birlik ve kooperatiflerle çalışmayı hedefliyoruz’

Tarım sigortaları alanında yaptıkları güçlü atılımlar, bu alanda çıkardıkları yenilikçi ürünler ve kooperatif ve birliklerle gerçekleştirdikleri kuvvetli iş birlikleri ile adından söz ettirmeyi sürdüren GRI Sigorta’yı bu defa da GRI Sigorta Tarım Sigortaları Müdürü Gül Öz’den dinledik.

‘Ülkedeki tüm birlik ve kooperatiflerle çalışmayı hedefliyoruz’

GRI Sigorta kurulduğu andan itibaren tarım sigortaları alanında yaptığı atılımlarla adından söz ettiriyor. Şirketin bu alandaki başarısını neye bağlıyorsunuz?

Bu başarıyı öncelikle Genel Müdürümüz Rüstem Güngör’ün tarım kökenli olmasına, 30 yıllık iş hayatının büyük kısmının tarım sigortaları ile geçmesine, kendisinin tarım sigortaları konusunda derin bilgi sahibi olmasına ve tarım sigortaları ile ilgili büyük hedeflerinin bulunmasına bağlıyorum. Başka sigorta şirketlerinin yapısına bakıldığında, ziraat mühendisi bir genel müdür görmek çok da mümkün değil…

GRI Sigorta’nın bu alandaki başarısının bir diğer nedeni de kendi tarım departmanın olması ve başta ben olmak üzere, departmanda çalışan arkadaşların çoğunun aslen ziraat bölümü mezunu olması…

Biz tarım sigortaları konusunda büyük hedefleri bulunan, bu alandaki vizyonu oldukça geniş olan ve tarım sigortalarına farklı bir bakış açısından yaklaşıp tarım öncelikli büyümeyi düşünen bir sigorta şirketiyiz. Sigorta branşındaki tecrübeyi tarım sigortaları ile birleştirmek suretiyle tarım sigortalarında yeni tarifeler ve ürünler hazırlamak, tarım sigortalarında farklılık yaratmak ve satış kanallarını tarım sigortalarında tecrübeli acente ve birliklerle bütünleştirerek alandaki pastayı büyütmek öncelikli amaçlarımız arasında.

Genel müdüründen tarım departmanı birim müdürüne kadar, tarıma sevdalı insanların bir araya geldiği bir şirket olarak, alanda fark yaratmayı ve sektöre tazelik getirmeyi hedefliyoruz.

2- GRI Sigorta geçtiğimiz günlerde, Türkiye’de bir ilk olması ile öne çıkan “Hasat Dostu Sigorta” ürününü çıkardı. Bu sigortayı, içeriğini ve çiftçiye sağlayacağı faydaları kısaca anlatır mısınız?

GRI Sigorta “Hasat Dostu” ürünü ile bir ilke imza atarak, çiftçilerimizin ürününü artık hasat sonrasında da teminat altına alıyor. Hasat Dostu Sigorta, Devlet Destekli Tarım Sigortalarına tamamlayıcı nitelikte düşünülmüş bir ürün olup tarlada yetiştirilen tahıl ürünlerinin (ürünün sap ve samanının) hasat edildikten sonra, balyalı veya dağınık vaziyette tarlada kaldığı süre boyunca yangın riskine karşı teminat altında olmasını sağlıyor.

Türkiye’de ilk ve tek olan Hasat Dostu ürünü ile çiftçimizden oldukça olumlu geri dönüşler aldık ve almaya devam ediyoruz. Bugüne kadar karşılanamayan bir ihtiyacı karşıladığımızı bilmek ve çiftçimizin ihtiyaçlarının cevabı olmak bizim için büyük mutluluk.

3- Kooperatif ve birliklerle yaptığınız güçlü iş birlikleri dikkat çekiyor. Bu iş birliklerinden bahsedebilir misiniz?

Genel olarak kooperatifçilik, insanın özünde olan birlik ve beraberlik duygusunun uygulamaya geçmiş halidir. Kooperatifler demokrasiye inanan, insana ve çevreye duyarlı, toplumsal kalkınmayı yürekten isteyen bireylerin düşünce tarzıdır. Tarım kooperatifleri de imece usulü birbirlerinin haklarını korumak amacıyla aynı çatı altında toplanmış çiftçilerden oluşan kurumlardır.

Çiftçisine dost, çiftçisinin yanında, insana ve çevreye duyarlı, toplumsal kalkınmaya yürekten inanan bir şirket olarak, biz de aslında kooperatiflerle aynı amaçla kurulmuş bir sigorta şirketiyiz. Kooperatiflerin amacı temelde çiftçisinin ürettiğini maksimum düzeyde değerlendirmek, üreticisine en iyi hizmeti sağlamak iken; GRI Sigorta olarak bizim amacımız da çiftçimizin ürettiğini garanti altına alacak projeler ve ürünler çıkararak üreticimizin alın terine ve emeğine sahip çıkmaktır.

Şimdiden Tariş Pamuk Birliği, Tariş Üzüm Birliği ve Fiskobirlik ile güçlü iş birlikleri ve projelere imza attık. Gerçekleşmek üzere olan birçok iş birliğimiz daha bulunmakta. GRI Sigorta olarak hedefimiz, ülke genelinde var olan tüm birlik ve kooperatiflerle çalışmak… Bu iş birlikleri sayesinde çiftçisinin emaneti olan ürünleri teminat altına alan, üreticisi için riskleri bertaraf eden ve çiftçisini koruyan bir şirket olmayı hedefliyoruz. Kısacası bizim isteğimiz, “çiftçisinin her gününde dostu olan” bir şirket olmak…

4- GRI Sigorta’nın tarım sigortaları alanındaki gelecek planları neler? Şirketin bu alandaki hedefleri konusunda bize neler anlatabilirsiniz?

Tarım sigortaları konuşulduğu zaman ilk akla gelecek şirket olmak, alandaki hedeflerimizin başında geliyor. GRI Sigorta’da tarım sigortalarına bakış açımız, sektörde bulunan diğer şirketlerin trafik sigortalarına bakış açısı gibi diyebiliriz.

Kooperatif ve birliklerle olan projelerimizi geliştirmek ve güçlendirmek, bu güç birliğinden aldığımız kuvvet ile başkalarının çıkarmaya cesaret edemeyeceği ürünleri hizmete sunmak, tarım sigortası alanında pastayı büyütmek ve sektörde ilklere imza atmak istiyoruz. Çok yakında benim açımdan trafik sigortaları kadar önemli olan bir ürünü piyasaya süreceğiz. Bitme aşamasında olan bu ürün satışa sunulduğu takdirde tüm Türkiye’de büyük ses getirecektir diye düşünüyorum.

Kısacası yolumuz uzun, hedeflerimiz büyük ve çiftçisine dost, her güne dost bir şirket olma vizyonumuzu gerçeğe dönüştürmek için yapmamız gerekenler çok… Bunun bilincinde çalışmak, yenilikçi ve benzersiz projelerle yolumuza devam etmek başlıca hedefimiz.

Yayınlama: 18.03.2021
A+
A-
Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.