Ana Sayfa Arama Galeri Video
Üyelik
Üye Girişi
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Ulusal Parmakültür Konferansı Gerçekleştirildi

İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından

İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından kurulan demokratik bir platform ve düşünce kuruluşu olan İzmir Akdeniz Akademisi’nin düzenlediği Ulusal Parmakültür Konferansı Kültürpark içerisindeki İzmir Sanat’ta gerçekleşti.

 

Üç oturum halinde gerçekleşen konferansa bir çok bilim insanı, parmakültür tasarımcısı,  payzaj mimari, ziraat mühendisi, mimar, halk saygılı uzmanları ve vatandaşlar katıldı. Konferansta farklı alanlarda uygulamalar yapan yedi permakültür tasarımcısının uygulama deneyimlerini aktarırken  İzmir için permakültür ve tasarım potansiyelleri değerlendirildi.

Kırsal Kalkınma İzmir Modeli

Konferansın açılış  konuşmasında günümüzde tarımın önemli sorunlarla karşı karşıya olgunu ifade eden İBB Tarımsal Hizmetlerer Dairesi başkanı Ertuğrul Tugay :” İzmir Büyükşehir Belediyesi olarak tarımsal üretimin ve kırsal yaşamın devam etmesi için kırsal kalkınmada “İzmir Modeli’ ile birçok ilki gerçekleştirdik. Ben kırsal kalkınmada İzmir Modelini 4 İ ile 1- İyi niyet, 2- İstişare, 3- İşbirliği, 4- İtimat(güven) ile ifade ediyorum.” şeklinde konuştu.

Nasıl Düşünmeliyiz ?

Parmakültür’ün onarıcı insan yerleşimini yaratmaktı amaçlayan, etik temelli bir tasarım birimi olduğunu ifade eden  Türkiye Parmakültür Araştırma Enstitüsü Başkanı Iraz Candaş :” Nasıl yapacağımızı anlatan bir seri yöntem bilimi değil. Yapmakla da ilgili nasıl düşünmemiz gerektiğini anlatan, sadece gıda üretimini değil, insan topluluklarının görünmez yapılarının da tasarımıyla ilgilenen bir alandır. Parmakültür’ün üç temel etiğinden ilki dünyayı gözetmek, ikincisi insanı gözetmek ve üçüncüsü ihtiyaçları kısıtladiktan sonra artanı bu iki maddeye vakfetmek yani  biriktirmek.” dedi.