Üniversite Sanayi İşbirliğinde Önemli Adım

Üniversite Sanayi İşbirliğinde Önemli Adım

İzmir Atatürk Organize Sanayi Bölgesi ile Ege Üniversitesi arasında üniversite-sanayi iş birliğini geliştirmeyi hedefleyen protokol imzalandı.

https://youtu.be/eQPxNxA9r_g

Ege Üniversitesi Rektörlüğü senato salonunda  gerçekleşen törende  İzmir Atatürk Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Hilmi Uğurtaş ile Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak üniversite – sanayi işbirliği protokolüne birlikte imza attı. İşbirliği imza töreninde üniversite sanayi işbirliğinin önemine vurgu yapıldı.

Uğurtaş :” Üniversite ve Sanayi Birbirine Mecbur “

Geçmişte Ege Üniversitesi öğrencisi ve aynı zamanda bulunduğu İAOSB baskanı olarak olarak burada bulunmaktan mutlu olduğunu belirten İzmir Atatürk Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Hilmi Uğurtaş ; geçmiş dönemlerde Ege Üniversitesi ile çeşitli çalışmalar yaptıklarını ancak geçen süreçte inişler çıkışlar oldugunu ifade ederek ; “Zaman zaman bir araya gelip bu çalışmaları bir kez daha değerlendirmekte fayada var. Üniversite ve sanayiyi bir arada tutmak için sık sık bir araya geliyoruz. Karşılıklı sıkıntılarımız da olabilir. Sanayi ve üniversiteleri bir araya getirdiğimizde çok güzel şeylerin ortaya çıktığını gördük. Sanayici ve üniversiteyi bir araya getirmek için teşvik yapmamız gerekiyor. Son gelişmelere baktığımızda imalat sanayinin ülke ekonomisindeki payı yüzde 17, biz ülke olarak yüzde 25’leri gördük. Hala istenilen seviyede olmadığını görüyoruz. Hindistan Mısır bizden çok daha yüksek. Düşük ücretli sanayi ham maddesini ihracat edip yüksek ücretli imalat ürünleri geri satın alıyoruz. Bununla cari açığımızı düşürmek mümkün değil. Bu anlamda sanayici ve üniversite birbirine mecbur. Bu mecburiyetten bir meyve çıkarmamız gerekir.” dedi.

Budak : “Açımız Ülke Ekonomisine Katkıda Bulunmak “

İmza törenindeki  konuşmasında; Üniversite olarak fakülte bazında hedefler koyduklarını bir numaralı hedeflerinin 2019 yılında YÖK nezdinde  207 üniversite  içerisinde araştırma üniversitesi olmak olduğunu söyleyen  Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr Necdet Budak :” Ülke ekonomisine bir katkısı olsun istedik. Türkiyenin en köklü üniversitesi olarak sanayiciye her zaman yanında olmaya çalıştık. Yaz kış sanayilerimizi gezdik. Bu ziyaretler  sırasında elde ettiğimiz notları bir sunumla sanayicimizle paylaştık. Esas konu; bu üniversite sanayi işbirliği uzun yıllar tartışılır ama maalesef yaşanan gelişmeler bunu her zaman zor bir süreç haline getirmiştir. Teknik anlamda da ekonomik anlamda tartışacağımız yer üniversiteler. Üniversiteyi; dünya ekonomisini her gün tartışıyoruz. Amacımız ülke ekonomisine katkıda bulunmak. Tekno Park’ımızın ikinci kısmını sanayi bakanlığımızın desteğiyle sanayicimizle paylaşıyoruz. Var olan bilgilerimizi topluma aktaracağız. Eğer böyle yaparsak; sanayiciyle üniversitelerin birbirlerine güvenmesi lazım. Sanayici ve üniversite aynı ortamda bulunmak zorunda. Türk bilim adamlarına da bizlere de çok büyük iş düşüyor. İşbirliği içerisinde zor dönemleri beraber aşmak durumundayız. Üniveristenin kapısı sonuna kadar açık. sanayici üretim yapabildiğinde bizim de yaptığımız çalışmaların boşa gitmediğini görmüş olacak. Kısacası birlikten kyuvvet doğar. Biz üniversite olarak topluma ne veriyoruz diye kendimize soruyoruz. Ülkemizin kısa vadede hızlı çözülebilecek konuları bir an evvel hayata geçirmesi lazım. Bunu her her yerde hissediyoruz.” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından Ege Üniversitesi ve İzmir Atatürk Organize Sanayi Bölgesi arasında işbirliği protokolü imzalandı.

Yayınlama: 21.09.2018
A+
A-
Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.