Üniversite Sınavına Giremeyen Öğrenciler Büyük Üzüntü Yaşadı

Üniversite Sınavına Giremeyen Öğrenciler Büyük Üzüntü Yaşadı
Yayınlama: 30.06.2018
A+
A-

Milyonlarca aday iyi bir üniversite kazanmanın hayalini kurarken, İzmir’de bazı adaylar sınava geç kaldı kimileri de yanlış belge getirdikleri için sınava giremedi.

Üniversite hayali kuran milyonlarca genç Yükseköğretim Kurumları Sınavı’na (YKS) girmek için sabahın erken saatlerinde sınav yerlerinin yolunu tuttu. Bir yıl boyunca çalışarak emek veren adaylardan kimi 5 dakika geç kaldığı için sınava giremezken, kimisi de sınava giriş belgesi yerine yanlış belge getirince sınava alınmadı.

Yanlış belge getiren gencin hayalleri yıkıldı

Sınava İzmir Ege Üniversitesinde 3. kez giren ve ‘bu sefer olacak’ diyerek sınav kapısına gelen Alper Çalışkan’ın (22) bir anda hayalleri yıkıldı. Sınav giriş belgesi yerine yanlışlıkla başvuru belgesini getirdiği gerekçesiyle sınava alınamayan Alper Çalışkan, “İki kağıt vardı elimde biri başvuru biri sınava giriş belgesi. Aceleye gelince hangisini alacağımı şaşırdım ve başvuru belgesini almışım. Yanlış belgeyle geldim ve şu an çok değişik bir psikolojideyim. O kadar çalıştım bir sene hem kendime hem verdiğim emeğe yandım” dedi. Sınav belgesini sinirle yırtan genç, hayallerinin yıkıldığını ve bir daha sınava girmeyeceğini söyledi.

Sınava 5 dakika geç kalan genç alınmadı

Saat 10.00’da kapıların kapandığı sınava geç kalanlar da oldu. Sınava 5 dakika geç kalan ve annesiyle birlikte gelen bir öğrenci ise sınava alınmadı. Bir yıl boyunca sınava hazırlanana genç öğrenci, “Almadılar, 5 dakika kala yetişemedik. Yapacak bir şey yok. 5 dakika için yapacak bir şey yok” ifadelerini kullandı.

Öğrencilerin emanetlerini topladı

Sınava giren adaylar içeri alınmayan özel eşyalarını ise kapıda bekleyen bir öğrenci velisine verdi. Aileleri yanlarında olmayan öğrencilere yardımcı olan bir adayın annesi Birgül Şahin, sınava gireceklerin cüzdanlarından telefonlarına bütün emanetlerini aldı. Kendi oğlunun da sınavda olduğunu belirten Birgül Şahin, “Günah, yazık çocuklara. Aileleri yanlarında yok ben de mecbur yardımcı olmak için aldım. Telefonlarını verdiler, anahtarlarını, cüzdanlarını, paralarını her şeyi var. Kıyafetlerine baktım, gözlerine baktım. ‘Ben buradayım sakın kaçırmayın’ dedim” diye konuştu.

Aileler de dışarıda ter döktü

Öte yandan adaylar içeride aileleri de dışarıda ter döktü. Kimi veli dualar ederken, kimisi de gazetesini okuyarak çocuklarını bekledi. Handan ve Turgut Orhan çifti de sandalyelerini alıp bir gölgeye oturarak sınava ikinci kez giren oğullarını bekledi. Çift, “Artık tecrübeliyiz, ikinci kez giriyor. Sandalyelerimiz aldık geldik. Allah hepsine başarı versin” dedi.

Yarım kalan kahvaltılarını okulda yaptılar

Sınava giren oğullarını bekleyen Sezer ailesi ise sabah yarım kalan kahvaltılarını sınav yerinde yaptı. Bir kilim sererek kahvaltılarını yaptıklarını belirten Fadime Sezer ise “Yarım kalan kahvaltımızı yapıyoruz. Çocuklar girdi, inşallah çalıştıkları boşa gitmez, emeklerinin karşılığını versin inşallah. Çayımızı aldık, arkadaşım kurabiye getirmiş sağ olsun, mısır meyve ne varsa evde onları aldık geldik” ifadelerini kullandı. (İHA)

Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.