Uşak’ta ’Engelsiz Yaşam’ gecesi

UŞAK VALİLİĞİ ENGELSİZ YAŞAM BAKIM VE REHABİLİTASYON MERKEZİ MÜDÜRLÜĞÜ KOORDİNESİNDE KAMU VE SİVİL TOPLUM KURULUŞLARI “3 ARALIK DÜNYA ENGELLİLER GÜNÜ” DOLAYISIYLA BİR PROGRAM DÜZENLEDİ. ATATÜRK KÜLTÜR MERKEZİNDE DÜZENLENEN ETKİNLİĞE BÜYÜK İLGİ GÖSTEREN UŞAKLILAR GÖSTERİ YAPAN ENGELLİ ÇOCUK VE GENÇLERE ALKIŞLARIYLA DESTEK OLDU.

Uşak’ta ’Engelsiz Yaşam’ gecesi
Yayınlama: 04.12.2018
A+
A-

Uşak Valiliği Engelsiz Yaşam Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi Müdürlüğü koordinesinde kamu ve sivil toplum kuruluşları “3 Aralık Dünya Engelliler Günü” dolayısıyla bir program düzenledi. Atatürk Kültür Merkezinde düzenlenen etkinliğe büyük ilgi gösteren Uşaklılar gösteri yapan engelli çocuk ve gençlere alkışlarıyla destek oldu.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan gecenin açılış konuşmasını yapan Türkiye Sakatlar Derneği Uşak Şubesi Başkanı Salih Küçük Birleşmiş Milletlerin 1992 yılında almış olduğu kararla 3 Aralık’ın Uluslararası Engelliler Günü olarak belirlendiğini söyledi. Küçük; “ Bu gün engelli insanları anlayabilmek açısından oldukça büyük bir öneme sahip, çünkü karşılaşılan sorunlar sadece engellilerin değil hepimizin sorunu. Türkiye nüfusunun yüzde 12,9’u engelli, 8,5 milyon aileleriyle birlikte 25 milyon vatandaşımızı ilgilendiren bir konudur engellilik. Hiçbirimizin kendi tercihi değildir. Doğuştan, trafik kazaları, terör gibi nedenlerden dolayı böyle yaşamak zorundayız. Yaşarken de eğitim, sağlık gibi konularda sorunlarla karşılaşmaktayız. Hayatın her alanına üretken bireyler olarak katılmak isteriz. Engellilere diğer yurttaşlarla eşit hak ve imkanlar sağlandığında, eğitim alabildiğinde neler yapabildiğini programımızda göreceksiniz” dedi.

Etkinlik kentteki özel rehabilitasyon merkezleri tarafından verilen müzik dinletileri ile devam ederken, program sonunda ise rehabilitasyon merkezlerinde yapılan resim ve elişi ürünler sergilendi.

Programa Uşak Vali Yardımcısı Muzaffer Balcı, Vali Yardımcısı ve İl Özel İdaresi Genel Sekreter Vekili Ömer Kalaylı, Uşak İl Genel Meclis Başkanı Mehmet Nacar ile kurum müdürleri katıldı.

Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.