Uşak’ta Geleneksel Çocuk Festivali Başlıyor

Uşak’ta Geleneksel Çocuk Festivali Başlıyor
Yayınlama: 19.04.2018
A+
A-

Çocuğa ve sanata verdiği değeri her fırsatta gösteren, bu hassasiyetini çocuk festivalini bu yıl da hayata geçirerek ispat eden Uşak Belediyesi birbirinden renkli etkinliklere ev sahipliği yapacak ve ayrıca içerisinde sosyal sorumluluk projesi barındıran festival aracılığıyla ihtiyaç sahipleri ailelerin miniklerini mutlu edecek.

 

Kültür sanat etkinlikleriyle son zamanlarda gündemden düşmeyen Uşak Belediyesi Geleneksel Çocuk Festivalini bu sene görkemli etkinliklerle kentteki çocuklara ve ailelerine sunacak. Festivalinde bu yıl sosyal sorumluluk projesi göze çarpıyor. Festival kapsamında belli noktalara konulan oyuncak kutuları ile kullanılmayan oyuncaklar toplanacak ve toplanan oyuncaklar Uşak Belediyesi tarafından ihtiyaç sahiplerine ulaştıracak.

Festival unutulmaz bir kortejle başlayacak

Akrobatların, jonklörlerin, çeşitli klasik otomobillerin katılacağı kortej ile Uşak’ta yapılan en renkli festival başlangıcına imza atılacak. Yarın 14.00’de belediye önünden hareket edecek olan kortej yürüyüşü 15 Temmuz Şehitler Meydanı’nda son bulacak. Alanda buluşan grup ve çocuklar gökyüzüne balonlar uçuracak.

Atapark’ta devam edecek olan etkinliklerde 15.00’de TÜBİTAK destekli bilim gösterisi yapılacak. Ardındansa Uluslar arası Troya Sirki çocuklar için sahne alacak. 3 gün boyunca sürecek festivalde çocukların bilime yönelik ilgilerini arttırmak ve meraklarını gidermek için “Gelecek Çocuklarımızla Şekillenecek” sloganıyla kurulacak TÜBİTAK uçak ve roket yapım atölyeleri açılacak.

Sanatsal faaliyetlerle miniklerin özdeşleştirilmesine yönelikse resim boyama, kum boyama ve kokulu taş atölyelerinden oluşan festival kapsamında miniklere gösteriler sunulacak. Ayrıca festival geceleri de konserle sürecek. Çocuklar için birbirinden güzel konserler hazırlayan Uşak Belediyesi 21 Nisan’da Sanat Akademisi Çocuk Sesler Korosu konserini ve 22 Nisan’da da Sanat Akademisi öğrencilerinin “Tuşların Ahengi Piyano Resitali”ni izleyicisiyle buluşturacak.

Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.