Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Uzmanından Tavsiyeler

Manisa Elektronik Teknisyenleri Odası Başkanı Mehmet Üzen, üreticinin yeni model elektronik cihazları satmak için eski cihazları yavaşlatma adına yazılım güncellemesi yaptığını belirterek, vatandaşların gerekmediği sürece eski cihazlarını güncellememesi gerektiğini söyledi. 

Manisa Elektronik Teknisyenleri Odası

Manisa Elektronik Teknisyenleri Odası Başkanı Mehmet Üzen, elektronik cihazlar için yazılım güncellemesi konusunda uyarıda bulundu. Türkiye’de kullanılan elektronik cihazların dışarıya bağımlı olmasından dolayı dolar kurunun artmasıyla birlikte maliyetlerinin de arttığını kaydeden Üzen, “Cep telefonu, tablet, televizyon gibi günlük hayatta kullandığımız elektronik cihazlar toz, toprak ve nem gibi dış etkenlere maruz kalıyor. Her iki veya üç yılda bir elektronik cihazların temizliğinin yapılması demek, cihazının ömrünün arttırılması anlamına geliyor. Vatandaşlar belgesi olan esnafa cihazlarının bakımını yaptırarak, cihazlarının daha uzun ömürlü olarak kullanmasını sağlayabilirler” diye konuştu.

UZMANINDAN ‘YAZILIM GÜNCELLEMESİ YAPMAYIN’ UYARISI ELEKTRONİK CİHAZLAR İÇİN GEREKMEDİĞİ SÜRECE YAZILIM GÜNCELLEMESİ YAPILMAMASI KONUSUNDA VATANDAŞLARA TAVSİYEDE BULUNAN MANİSA ELEKTRONİK TEKNİSYENLERİ ODASI BAŞKANI MEHMET ÜZEN: “YAPILAN YAZILIM YENİ MODEL TELEFONLAR İÇİN YAPILDIĞI İÇİN, ESKİ MODEL TELEFONLARIN İŞLEMCİLERİ YENİ YAZILIMI KALDIRMIYOR. HIZI DÜŞÜRÜYOR. BÖYLELİKLE VATANDAŞLAR TELEFONU KULLANAMADIĞINDAN DOLAYI TELEFONU ÇÖPE ATMAK ZORUNDA KALIYOR. YA DA YENİ TELEFON ALMA ZORUNLULUĞUNU HİSSEDİYOR”

Elektronik cihazlar için gerekmediği sürece yazılım güncellemesi yapılmamasını kaydeden Üzen, “Sadece bakım değil, her yazılımı elektronik cihazlarımıza yüklememiz gerekiyor. Her yazılımdan sonra üretici firmalar özellikle akıllı telefon diye tabir ettiğimiz cep telefonlarını yavaşlatıyorlar. Yavaşlama neticesinde bunu ileriye dönük çöpe attırıp yenisini satma peşinde oldukları için her yazılımı cihazlarımıza gerekmediği sürece yüklememiz gerekiyor. Üretici firmalar eski modeli attırıp yeni model satma peşinde. Yapılan yazılım yeni model telefonlar için yapıldığı için, eski model telefonların işlemcileri yeni yazılımı kaldırmıyor. Hızı düşürüyor. Böylelikle vatandaşlar telefonu kullanamadığından dolayı telefonu çöpe atmak zorunda kalıyor. Ya da yeni telefon alma zorunluluğunu hissediyor. Cep telefonlarının yanı sıra tablet, televizyonlarda da aynı durum söz konusu. Zorunlu olmadığı sürece yazılım yüklenmemesinde fayda var” diye konuştu.