Uzmanlar İncirdeki Dökülme Olayını Yerinde İnceledi

Aydın’da bu yıl bazı bölgelerde incir meyvesinin olgunlaşmadan dökülmesi olayı üzerinde Efeler Tarım İlçe Müdürlüğü tarafından inceleme çalışması başlatıldı. Erbeyli İncir Araştırma Enstitüsü yetkililerinin de katıldığı çalışma bizzat incir bahçelerinde gerçekleştirilirken, çalışmalara bazı çiftçiler de katıldı. 

Uzmanlar İncirdeki Dökülme Olayını Yerinde İnceledi

İncir Üretimi SOS Veriyor Haberi İçin Tıkla!

İhlas haber Ajansı tarafından gündeme taşınan; Bu yıl taban arazilerinin yanı sıra yüksek kesimlerdeki incir bahçelerinde incirlerin ermeden dökülmesi olayı üzerine ilgili kurumlar çalışma başlattı. Çıkan haberler üzerine Efeler Tarım İlçe Müdürlüğü ekipleri saha çalışması yaparak köylerde incir üreticileri ile görüştü. Bazı bölgelerden numuneler alındı. Erbeyli İncir Araştırma Enstitüsü’nden konu uzmanları Aydın’a davet edilerek teknik personel ve bazı yetiştiricilerin de dahil olduğu gruplar araziye inip incir bahçelerinde incelemelerde bulundu.

UZMANLAR İNCİRDEKİ DÖKÜLME OLAYINI YERİNDE İNCELEDİ

“SIKINTI İNCİR KARASİNEĞİNDEN KAYNAKLI”

Bazı çiftçiler zaman zaman yaşadıkları bu durumun ilek olgunlaşma sezonunda yaşanan soğukların incirin tozlaşmasını sağlayan ilkelerin hastalığından kaynaklandığını ileri sürerken uzmanlar incir kara sineğinden kaynaklandığını belirttiler. Efeler Tarım İlçe Müdürlüğü teknik personeli ve Erebyli İncir Araştırma Enstitüsü uzmanları tarafından “Ortak kanaat dökülmeler büyük oranda incir kara sineği kaynaklı” açıklaması yapıldı.

Yayınlama: 26.07.2019
A+
A-
Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.