Vali Atik, Denizlispor’u KAYYUM’dan kurtarmak için başkan arıyor

Denizli Valisi Ali Fuat Atik, Denizlispor’a başkan arayışına başladı. Kulislerden edinilen bilgilere göre; Vali Atik, geçmiş dönem başkanları ve bir çok iş insanı ile sezon sonunda görevi bırakması beklenen Ali Çetin’den boşalacak başkanlığın koltuğu için görüşmeler gerçekleştiriyor. Vali Atik büyük borç altında olan kulübe olası bir kayyum tehlikesi engellemek istiyor.

Vali Atik, Denizlispor’u KAYYUM’dan kurtarmak için başkan arıyor

2019-2020 yılında Süper Lig’e yükselen Denizlispor bu sezon lige veda etme tehlikesi yaşıyor. 30 haftası geride kalan ligde 24 puanla 20’nci sırada yer alan yeşil-siyahlılar lige veda etmesi halinde büyük bir kara tablo ile karşılaşacak.

Pandemi dönemindeki gelir kayıplarına, başarısız transfer hamleleri ve teknik direktör değişikliklerinden kaynaklanan tazminat ödemeleri eklenince Denizlispor’un 130-140 milyon TL’lik borç batağına saplandığı iddia ediliyor. Yönetim bu sıkıntılı süreçten kurtulmak için çaba içinde olsa da maddi imkansızlıklar, pandemi nedeniyle küçülen nakit akışı elleri, kolları bağlıyor.

VALİ ATİK DURUMA EL ATTI

Denizlispor’da yaşanan sıkıntılı süreç, temlik tartışmaları, başarısız sonuçlar duruma Denizli Valisi Ali Fuat Atik’in el atmasana neden oldu. Vali Atik’in sezon sonunda görevi bırakması beklenen Denizlispor Başkanı Ali Çetin’in yerine yeni başkanı aramaya başladığı öğrenildi. Atik’in eski başkanlardan Mehmet Özsoy, Süleyman Urkay’ın yanı sıra bir çok iş insanı ile yaklaşık 10 gündür görüşmeler gerçekleştirdiği belirtiliyor.

BORÇ GÖZLERİNİ KORKUTUYOR

Vali Atik’in görüşme gerçekleştirdiği iş insanlarının başkanlık için çekimser kaldıkları edinilen duyumlar arasında. Kulübün tahmini 130-140 milyon TL borcunun ligden düşülmesi halinde 1. Lig geliri ile döndürülemeyecek duruma gelmesi ihtimalinin başkan aday adaylarının geride durmasına yol açtığı öğrenildi. Şuan için bu yükün altına girmeye en yakın ismin eski başkanlardan Süleyman Urkay olduğu dillendiriliyor.

Yayınlama: 17.03.2021
A+
A-
Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.