Vekil Özkan açıkladı.. Avdan Termik Santral projesi durduruldu!

AK Parti Grup Başkanvekili Cahit Özkan, Tavas’ın Avdan mahallesi’nda kurulacak Avdan Termik Santrali projesinin durdurulduğunu açıkladı.

Vekil Özkan açıkladı.. Avdan Termik Santral projesi durduruldu!
Yayınlama: 30.05.2020
A+
A-
https://www.facebook.com/TVpamukkale/videos/377590246530083/

AK Parti Denizli İl Başkanlığı’nda parti kurmayları basın açıklaması gerçekleştirdi. Toplantıya Grup Başkan Vekili Sayın Cahit Özkan, İl Başkanı Necip Filiz, Milletvekilleri Şahin Tin, Ahmet Yıldız, Nilhün Ök ve Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan katıldı.

Toplantıda söz alan AK Parti Grup Başkanvekili Cahit Özkan,Tavas’ın Avdan mahallesi’nda kurulacak Avdan Termik Santrali projesinin durdurulduğunu açıkladı.

Cahit Özkan “2016 yılında başka bir firmanın talebi ile ÇED olumsuz raporu verilmiştir. Bugüne gelindiğinde değişen bir şey yoktur. Yapılmak istenen projenin Avdan’da yapılması mümkün değildir. Bölgeye su havzalarına yakınlık, su depolarının bulunduğu bölgede olması, yerleşim alanlarına çok yakın mesafede olması, yasal şartları etkin alan 3 kilometreden daha yakın olması özellikle sağlık ve ulaşım altyapısı ile tarım alanları dikkate alındığı zaman ÇED açısından şu anda yapılması uygun değil. Bu çerçevede özellikle Büyükşehir Belediye Başkanımız Osman Zolan’a bir kez daha teşekkür ediyorum. Birileri bu konulardan daha bahsederken Büyükşehir Belediye Başkanımız Osman Zolan, ilk andan itibaren ve biz de milletvekillerimizle beraber sürekli Enerji Bakanlığımız, Çevre Bakanlığımız, Tarım Bakanlığımızla gerekli görüşmeleri yapmak suretiyle buradaki sıkıntıyı dile getirdik. Yaptığımız görüşmeler çerçevesinde Tavas Avdan bölgesine yapımı planlanan termik santralin durdurumu gerçekleşmiştir. Termik santral projesi durdurulmuştur.” dedi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan da gelen soru üzerine “Biz kendi yetki alanımız çerçevesinde çekincelerimizi anlatan bir rapor sunduk. Son noktada ise 16 maddelik bir rapor ile bu projenin yapılmasının karşısında olduğumuzu belirttik” dedi. Gereken mücadeleyi verdiklerini belirten Zolan, projenin yapılmasına karşı olduklarının altını çizdi.

Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.