Vekil Sancar, Başkan Zolan’ı topa tuttu su zammını sert dille eleştirdi!

CHP Denizli Milletvekili Teoman Sancar, Denizli Gazeteciler Cemiyeti’nde düzenlediği basın toplantısında Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan’ın seçimden önce ‘suya zam yok’ demesine rağmen yüzde 45 zam yapılmasını eleştirdi. Sancar, Denizli Büyükşehir Belediyesi otogarında dükkanların neden boş olduğunu ve DESKİ’nin otogar binası için kira ödeyip ödemediğini sordu.

Vekil Sancar, Başkan Zolan’ı topa tuttu su zammını sert dille eleştirdi!

CHP Denizli Milletvekili Teoman Sancar, Denizli Gazeteciler Cemiyeti İlyas Haytan Toplantı Salonu’nda düzenlediği basın toplantısı ile gündemdeki konuları değerlendirdi. Toplantıya Denizli Büyükşehir Belediyesi’nin yeniden suya zam kararı almasını eleştiren Vekil Sancar, ‘Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan seçim döneminde her gittiği yerde her gittiği bölgede bu kampanyayı kullandı. ‘Suya zam yok’ ‘2019 zam yok’ 2019’da suya zam yapamayacağız’ gibi vaatler verdi. Sayın Zolan bu vaatleri verdikten sonra yeniden Büyükşehir belediye başkanı oldu. Fakat sayın başkanın yazdığı yazının mürekkebi kurumadan hemen Temmuz ayında alel acele Enflasyonun iki kat üzerinde suya zam getirdi. İlk başka ne oluyor dedik hemen suya zam yapıldı, bir zaruret oluştu heralde. Derken onun ardından tekrar durmadı bu geçtiğimiz Meclis toplantısında 1 Ocak’tan itibaren geçerli olman üzere yüzde 20 daha zam yaptı. Bu da toplamda yaklaşık yüzde 50’ye yakın zam yapmış oldu.’ dedi.

SANCAR’DAN ZOLAN’A AYDIN KARŞILAŞTIRMASINA SERT ÇIKTI: NET OL AÇIK OL

Toplantıda Başkan Zolan’ın mecliste yaptığı konuşmadan bir kesit paylaşan Sancar, ‘Sayın başkanı burada su fiyatlarında Aydın ile karşılaştırıyor. Sayın Zolan Aydın’da suyun Denizli’de 2 lira daha pahalı olduğunu söylüyor. Milleti yanıltarak yanlış beyan vererek, Aydın’ı ön plana koyarak Denizli’deki su zammını aklayamazsın. Aydın’daki rakamları karartarak, insanların aklını karıştıramazsın. Net ol açık ol. Şimdi Aydın’da suyun tonu 4 lira 45 kuruştur. Artı KDV’si vardır. Sayın Zolan, Aydın’ı anlatırken meşhur bir fıkra vardır, Kayseriliye sormuşlar 2, 2 daha kaç eder, Kayserili de alırken mi satarken mi diye sormuş. Sayın Zolan da Aydın’daki suyu satarken, Denizli’deki suyu da alırken hesaplıyor heralde. Sayın Zolan’ın dediği gibi Aydın’da su 2 lira fazla değil, Türkiye’de örnek olmuş topuklu efeyi zan altına alarak, oturduğun yerden karalayamazsın. Hepinizin elinde su faturaları var. Vatandaş ne kadara su aldığını bilmiyor mu? diye sordu.

DENİZLİ BÜYÜKŞEHİR OTOGARINDA DÜKKANLAR NEDEN BOŞ? DİYE SORDU

Denizli Büyükşehir Belediyesi’nin otogar projesini de eleştiren CHP Denizli Milletvekili Teoman Sancar, Denizli Büyükşehir Belediyesi otogarın dükkanların neden boş olduğunu sordu. Sancar, Denizli otogarında dükkanlar boş, alan yok satan yok, her yere DESKİ’yi doldurdular. Hani Aydın ile karşılaştırıyorsun ya? Aydın otogarında adım atacak yer yok. Cıvıl cıvıl çarşısı ve 800 kişilik düğün salonu ile sosyal belediyecilik örneği. Havalimanı kalitesinde bir otogar. Aydın Büyükşehir Belediyesi bu otogarı 24 Milyon Lira’ya mal etti. Peki gelelim dükkanları boş, geceleri korkutucu derecede ıssız olan Denizli Otogarına. 120 milyon liraya mal edildi. Bugün DESKİ’nin sırça köşkte konakladığı bina bu. Biz bu binayı DESKİ için mi yaptık? Buradan soruyorum DESKİ burada ne kira ödüyor? Her yeri DESKİ’yi yerleştiriyorsunuz? biz bu binayı DESKİ’ye mi yaptık? Bu savurganlığını millet sana sorar’ ifadelerini kullandı.

AYDIN DENİZLİ ELEŞTİRİSİNE SU FİYATLARI İLE YANIT VERDİ

Aydın ile Denizli kıyaslamasını da sert dille eleştiren vekil Sancar, Sayın Zolan’a tekrar soruyorum. Bir memleketi diğer memleketle karşılaştırırken, önce dönüp yaptıklarına bak, sonra oturduğun yerden birilerine bir şey salla. Aydın’da su Denizli’den filan pahalı değil. 2020 yılında sağolsun topluklu efemiz Sayın Özlem Çerçioğlu vesilesiyle Aydınlılar suyu aynı rakama içecek. Ancak Denizlili vatandaşımız, Aydınlı vatandaşımızdan suyu bir buçuk kat daha fazlaya içecek’ diye konuştu.

HABER: SERKAN ÖZKURT

Yayınlama: 02.12.2019
A+
A-
Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.