Vekil Sancar,’AK Parti Belediyeleri Neden Bırakmak İstemiyor’ Dedi.. Denizli İlçe Belediyeleri Üzerinden Açıkladı!

CHP Denizli Milletvekili Teoman Sancar, YSK’nın İstanbul seçimleri hakkında yenilenmesi yönünde karar vermesinin ardından çarpıcı açıklamalarda bulundu. Sancar, ”AK Parti belediyeleri neden bırakmak istemiyor? sorusunu sordu ve Denizli’deki ilçe Belediyeleri’nin şok faturalarını örnek göstererek işte bunun için” dedi. Sancar, CHP’nin devraldığı ve hala AK Parti’nin elinde bulunan belediyelerde yaşanan fatura krizini gündeme taşıdı.

Vekil Sancar,’AK Parti Belediyeleri Neden Bırakmak İstemiyor’ Dedi.. Denizli İlçe Belediyeleri Üzerinden Açıkladı!

CHP Denizli Milletvekili Teoman Sancar bugün Denizli Gazeteciler Cemiyeti’nde basın toplantısı düzenlendi. Ramazan Ayı’nı kutlayan ve şehit olan askerleri andığını dile getiren Sancar,”Tabi ki Ramazan Ayı birliğin beraberliğin sevginin saygının ve en önemlisi dürüstlüğün ayıdır. Bu sebeple kul hakkı helal ve haram bu ayda çok daha önemle hatırlanır ve özen gösterilir” diyerek sözlerine başladı.

”BELEDİYE MECLİS ÜYELERİ VE İLÇE BELEDİYE BAŞKANLARI NASIL GEÇERLİ OLUYOR?”

YSK’nın İstanbul seçimlerini yenilenmesi yönünde karar vermesi hakkında büyük çelişki var diyen Sancar,”31 Mart Yerel Seçimleri üzerinden bir aydan fazla zaman geçmesine rağmen maalesef iktidar partisi ve küçük ortağı ısrarla seçim sonuçlarını kabullenmek istemiyorlar hatta kazandığımız net olmasına rağmen verilen Mazbataların iptaline ilişkin adeta saldırıya devam ediyorlar. YSK dün gece tarihi bir yanlışa imza atarak İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimini iptal kararı almıştır. Kararın hukuki dayanaktan yoksun olduğu tamamen keyfi alındığı o kadar açık ki, madem Sandık Kurulu Başkanları yasal değil o zaman aynı sandıktan çıkan Belediye Meclis Üyeleri neden geçerli oluyor aynı sandıktan çıkan İlçe Belediye Başkanları nasıl geçerli oluyor.” ifadelerini kullandı.

”BU YANLI KARAR MİLLETİMİZE VERİLMİŞ AĞIR BİR CEZADIR”

‘Bu kararla hak, hukuk, adalet adeta ortadan kaldırıldı’ diyen Sancar,”Tamamen taraflı olan YSK Milletimizin gözünde inanılırlığını yitirmiştir. Aslında bu yanlı karar milletimize verilmiş ağır biz ceza olmuştur. Peki neden AKP ve cumhur ittifakı ısrarla belediyelerin yönetimini teslim etmek istemiyor!” dedi.

PAMUKKALE VE MERKEZEFENDİ’DEKİ YATIRIMLARI ÖRNEK VERDİ

Milletvekili Teoman Sancar, AK Parti’nin belediyeleri teslim etmemesinin sebebinin Denizli’deki ilçe belediyelerindeki ortaya çıkan faturalar ve yatırımlar üzerinden örnek verdi. Sancar,” AKP’li Pamukkale Belediye başkanı kendi kafasından bir seyir tepesi projesi ortaya atıyor Belediye Bütçesinin neredeyse yarısından fazla bir harcama yapılıyor yani Pamukkale halkının vergileriyle beslenen bir fantezi proje ne başı belli ne de sonu belli ve sonucunda trilyonlar akıtılıp ortaya çıkmayan Pamukkale halkına hizmet sunamayan bir israf… Yine Merkezefendi Belediyesinde depoda kalan üzerine kurumun değil kişilerin isminin olduğu toplar birer israf örneğidir.”dedi.

GÜNEY BELEDİYE BAŞKANINI ÖZRE ÇAĞIRDI

Sancar konuşmasında geçtiğimiz günlerde Denizli Büyükşehir Belediye Meclisi’nde CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na saldırı hakkında ‘Hak etti’ sözleriyle gündeme gelen Güney Belediye Başkanı’na da değindi. Sancar,”Genel Başkanımızın Çubuk’ta Şehit cenazesinde uğradığı linç girişimine tüm Türkiye tek yürek kınama gönderirken Büyükşehir Belediye Meclisi toplantısında hiçbir arlanma yaşamadan iki kez ısrarla “hak etti” diye haykıran AKP’li Güney belediye başkanı, sen Ramazan’da utanmadan çıkıp Güney halkına birlikten beraberlikten barıştan sevgiden ve Hak’tan hangi yüzle bahsedebileceksin merak ediyorum.”dedi.

ÇİVRİL BELEDİYE BAŞKANI ANKARA YEMEĞİNİ BELEDİYEYE ÖDETMEK İSTEMİŞ

CHP Denizli Milletvekili Teoman Sancar Denizli’deki ilçe belediyelerinde belediye dışı harcamaların belediye kasasından temin edildiğini dile getirerek örnekler verdi. Sancar, ”Akp’li Çivril Belediyesi’ne Ankara’da bir lokantadan kesilmiş 25/Temmuz tarihli 900 TL’lik ve yine Ankara’da başka bir lokantadan kesilmiş 18/Ağustos 2018 tarihli 215 TL’lik yemek faturaları var. Faturaların açıklaması şöyle; “ Akp Milletvekilleriyle yenilmiş akşam yemeği, Akp’li Milletvekiliyle yenilmiş öğle yemeği”..Yani Çivril belediyesi Belediyenin ve Çivrilli vatandaşlarımızın vergileriyle oluşan Belediye bütçesinden Ankara’da Milletvekilleriyle yemek yemiş.Başkan keşke bana misafir olsaydı vallahi ona Mecliste göveç pilav ikram eder ağırlamaktan mutlu olurduk” ifadelerini kullandı.

SEÇİMDEN 2 GÜN ÖNCE 28.500 TL’LİK KEBAP FATURASI

Sancar, CHP’ye geçen Babadağ Belediyesi’nde şok bir faturanın ortaya çıktığını belirtti. Sancar, ”Yine ortada başka Ak Partili belediye olan Babadağ Belediyesine kesilmiş toplam bedeli 28.500 TL ‘lik Yemek Bedeli faturaları var ! Bu yemeklerin de kimlerle hangi Akp’lilerle yendiğini bilmiyoruz ama pes diyoruz sadece pesss! Babadağımızın belediye bütçesinden emeğin faturası ödenir de yemeğin faturası ödenmez ve asla ödenmemelidir. Bu yasal değil, etik değil, helal hiç değil!’ dedi.

SON OLARAK ACIPAYAM’I TEKRAR GÜNDEME GETİRDİ

Teoman Sancar CHP İl Başkanlığı yaptığı dönemde karşılaştığı Acıpayam’daki olayı hatırlattı. Sancar,”Geçtiğimiz yıl içinde tarafıma gelen bir vatandaşımızın Akp’li Acıpayam Belediye Başkanı’nın kardeşi ile yaptığı konuşma insanın kanını donduracak derecede cüretkar. Acıpayam Belediyesinin İlaçlama işini yapan firma sahibinden belediye başkanının kardeşi telefonla konuşuyor ve resmen abisinin masrafları olduğunu Belediyeden yapılacak olan İlaçlama faturasından kendisine avanta vermesini istiyor. İstemiyor hatta ısrar ediyor ve kendisine pay verilemezse ödeme yaptırmayacağını iddia ediyor.”şeklinde konuştu.

CHP Denizli Milletvekili Teoman Sancar toplatıyı şu sözlerle bitirdi;”Sevgili Dostlar Değerli Basın Mensupları işte AKP belediyelerinde maalesef böyle bir çok örnek göstermek mümkün ama bizlerin Sosyal Belediyecilik anlayışımızda bu tarz menfi davranış ve harcamaların asla olmaması ilkemizdir..Halka hizmet hakka hizmet anlayışıyla çıktığımız Merkezefendi, Bozkurt, Serinhisar ve Babadağ Belediyelerimizde insana saygı duyan yüreklere kalplere dokunan bir anlayış 31 Marttan bu yana Millet İtifakımız ile birlikte başlamış bulunmaktadır.Hiç kimse örgütsel birliğimize, millet İttifakı birliğimize halel getirmeye çalışmasın asla başaramaz. Geçtiğimiz günlerde yaptığımız paylaşım da Partimizin ve tüm Dava Arkadaşlarımızın Millete hizmet yolunda net bakış açısıdır. Merkezefendi Belediye Başkanımızın ve İlçe Başkanımızın Milletvekilinden farklı düşüncesi asla olmaz bizlerin tek ilkesi Sayın Genel Başkanımızın da altını net çizdiği söylemdir , O da ;” CHP KİŞİSEL MENFAATLERİNİ DÜŞÜNENLERİN DEĞİL,TOPLUMSAL ÇIKARLAR İÇİN MÜCADELE EDENLERİN PARTİSİDİR.” İşte bu paylaşımımdaki etiketimiz bizlerin aynı anlayışının göstergesidir.
Onun için Merkezefendi Belediye Başkanımız Şeniz Doğan kardeşimiz mutlu, umutlu ve huzurlu bir Merkezefendi İlçesi için bir şans bir umut ve bir ışıktır. Daha yeşil ve daha sağlıklı ve daha yaşanabilir bir Merkezefendi için heyecanla koşturan kardeşimizin attığı her adımın arkasında aldığı her kararın yanındayız” dedi.

HABER:ORAL CAN TATAR

Yayınlama: 07.05.2019
A+
A-
Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.