Ana Sayfa Arama Galeri Video
Üyelik
Üye Girişi
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Vekil Sancar’dan ‘yapılandırma ödemelerini öteleyin’ çağrısı!

CHP Denizli Milletvekili Teoman Sancar, esnafların yapmış olduğu yapılandırmaların bozulmaması için bu ay sonunda ödeme yapması şartının ötelenmesi gerektiğini, pandemi nedeniyle zaten işyerleri kapalı olan esnaf ve vatandaşların nefes aldırılması gerektiğini söyledi.

CHP Denizli Milletvekili Teoman

Cumhuriyet Halk Partisi Denizli Milletvekili Teoman Sancar, 28 Şubat’ta yapılandırma yapan vatandaşların ilk taksidi ödeme zorunluluğun ötelenmesi gerektiğini söyledi.

‘ÖDEM İÇİN ÖNCE ESNAFIN CEBİNE PARA GİRMESİ LAZIM’

Türkiye’de 2 buçuk milyon insanın yapılandırmadan yararlandığını ancak, işyeri kapalı olan vatandaşların bu taksidi ödemesinin çok zor olduğunu ifade ederek, yapılandırmanın ötelenelerek vatandaşın yeniden nefes aldırılması gerektiğini söyledi. Sancar, ‘Yaşadığımız dönem çok normal bir dönem değil. Bunu herkes biliyor. Bunu normal olmadığı için de iyileştirme adına gerek iktidar, gerek muhalefet partisi fikirlerini ortaya koyarak, esnafımızın nefes alabilmesi, işsiz kardeşlerimizin işsizlik maaşından daha uzun süre yararlanabilmesi, işle ilgili feshedilemeyen işyerlerine SGK desteği verilmesi konusunda CHP olarak önergelerimizi verdik. Kira yardımı ile bu iş olabilecek bir iş değildir. 750 lira ile bin lira ile kira yardımı ile esnaf ancak kiranın bir kısmını öder. Ama bu caddeye bile baktığınızda 750 liraya dükkan bulmak mümkün değil. O açıdan esnafımıza soluk alabilecek bir şekilde bir yapılandırma ortaya getirildi. 2 buçuk milyonun üzerinde esnaf ve vatandaşımızın başvuru yaptığını biliyoruz. Ama şimdi asıl sıkıntı şu. Bu başvuru yaptığında bu yapılandırmaya dahil olan arkadaşlarımızın ilk 1 ve 2. taksidi ödemek gibi zorunlulukları var. Ödemedikleri takdirde yapılandırma bozulacak. Ben de size soruyorum. Şu anda açılan bir dükkan avr mı? Çalışan bir dükkan var mı? Bu yapılandırmayı ödemesi için esnafın cebine para girmesi lazım. Gelirin olması lazım.’ dedi.

‘ÖDEMEDE ISRARCI OLUNMAMALI VE YAPILANDIRMA HAKKI BOZULMAMALI’

Yapılandırma konusunda iktidar partisinin vatandaşın ve esnafın durumunu görerek adım atması gerektiğini ifade etti. Sancar, ‘Madem hükümet bunun farkında Ak Parti’nin yapacağı şey şudur. Bakın ne konuşuluyor Mart ayında işyerlerinin açılabileceği yeniden Nisan ayında yeni normale dönülebileceği konuşuluyor. Eğer bunlar konuşuluyorsa, bu Ocak ve Şubat aylarında esnafımızın kapalı olduğunun göstergesidir. Bizim istediğimiz şudur, bu ötelemenin yapılması, 1 ve 2. taksitlerin illa 28 Şubat’ta ve 30 Mart’ta alınmasında ısrarcı olunmaması ve vatandaşlarımızın da yapılandırma şartlarının bozulmaması adına hükümetin acilen bir adım atmasını ve esnafımızın acilen bir nefes aldırılmasını önemle rica ediyoruz. Bunun için de inşallah, bu konunun takipçisi olacağız.’ dedi.