Viop Hakkında Temel Bilgiler

Viop ilk olarak kulağa oldukça yabancı bir kelime gibi geliyor olsa da borsa ve yatırım ile ilgilenenlerin sık sık duyduğu terimlerden bir tanesi olarak ön plana çıkmaktadır. Vadeli İşlem ve Opsiyon Piyasası olarak açılımını söyleyebileceğimiz terimin yazının bundan sonraki kısmında Viop şeklinde yazılacağının da bu noktada altını çizmek gerekiyor.

Viop Hakkında Temel Bilgiler
Yayınlama: 14.11.2019
A+
A-

Viop Nedir?

Organize bir türev piyasası olarak bu terimi nitelendirmek çok yanlış bir tutum olmayacaktır. Türkiye’nin ilk özel borsasının da VİOP olduğunu ve yatırımcıların son yıllarda en çok ilgisini çekmeyi başaran platform olarak varlığını sürdürdüğüne de şahitlik ediyoruz. Viop kullanımının da tabi ki kendi içerisinde ayrıştırıcı noktaları olduğunu vurgulamak lazım. Öyle ki insanların bu sistemi kullanmalarını üç farklı şekilde ele alabiliriz. Bunları da şu şekilde betimlemek mümkün; riskten korunma, arbitraj ve spekülasyondan faydalanma.

Viop Nasıl Oynanır?

İşlemlerin fiyatlarında yer alan düşüş ve yükselmelerin düzenli takibi bu konuda sizlere viopun nasıl oynanacağı konusunda ilk temel bilgileri verecektir. Zira kontralar üzerinden işlem yapma mantığı ile beraber borsaya yeni bir soluk getirdiğinin de bu aşamada altını çizelim. Nitekim eski düzen içerisinde bu kontraların yatırımcılar açından büyük bir risk teşkil ettiğini belirtmek gerekiyor.

Viop Para Kazandırır Mı?

Herhangi bir ekonomik terim karşımıza çıktığı zaman aklımıza ilk gelen kavramlardan bir tanesi de şüphesiz ki para kazanma üzerine olmaktadır. Bunları normal bir süreç olarak değerlendiriyor olsak bile her platformun vaat ettiği ücretleri müşterileri lehine kullanmaları her zaman mümkün olmuyor.

Viop ile para kazanma mantığı da aslında borsanın temel birikimlerine dayanıyor. Yani bilgi ve deneyimin bu noktada ön plana çıkan faktörler olduğunu da söylemek yanlış bir değerlendirme olmayacaktır. Özellikle bu işe ilk kez giriş yapacaklar için Viop’un doğru bir tercih olacağını ve uygun pozisyonların alınması ile beraber kazanım hanenizi geliştirmenizin olanaklar dahilinde olduğunu vurgulamak gerekiyor.

Durum böyle olunca yatırımlarınızın karşılığını alabilmeniz adına Viop doğru bir opsiyon olarak karşımıza çıkıyor. İlgilendiğiniz sektöre göre bilgi birikiminizi arttırmanız da faydalı olacaktır.

Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.