Vişnenin çekirdeğinden yastık yapıp yurtdışına ihraç ediyorlar!

Egeyön Haber Haber Koordinatörü Ahmet Deda, DEKA Tesktil sahibi Halil Derici ile bir araya geldi. Samimi sohbetlerin yaşandığı buluşmada DEKA Tekstil sahibi Derici, çalışma prensiplerini ve geçmişe dair yaşadıklarını Egeyön TV izleyicileri için anlattı.

Vişnenin çekirdeğinden yastık yapıp yurtdışına ihraç ediyorlar!

Egeyön Haber, birbirinden özel röportajlarla bölgenin nabzını tutmaya devam ediyor. Gazeteci Ahmet Deda, DEKA Tekstil sahibi Halil Derici ile bir araya geldi. Gerçekleşen özel röportajda sohbet oldukça koyu idi.

İşte gerçekleştirdiğimiz röportajdan satır başları:

Ahmet Deda:  Egeyön TV’nin değerli izleyenleri bugün Denizli’deyiz. Ege’nin çalışkan, çalışkan olduğu tarihi ile kültürü ile önemli bir ilindeyiz. Sizlere bugün çok ilginç bir tesisi tanıtmak istiyorum. Bu ilginç tesisi kuran Sayın Halil Derici. DEKA Tekstil Sanayi ve Ltd. Şirketi. Çok genç görüyorsunuz çünkü gençliğini çalışmaya borçlu. Halil Bey merhaba.

Hali Derici: Merhaba hoş geldiniz.

Ahmet Deda: Değerli izleyenler dediğim gibi çok ilginç bir tesis. Halil Bey nereden aklınıza geldi? Bu Ege’de ve Avrupa’da tek. Nasıl düşündünüz vişnenin çekirdeklerini yastık yapmayı?

Halil Derici: Aslında ben inşaat mühendisiyim. Uzunca bir süre inşaat sektöründe çalıştım. 95 li yıllardaki bir furyayla tekstile girmiş bulunduk. Aslında herkesin bildiği işi yapması lazım bir hatadır yaptık.

Ahmet Deda: İyi ki yapmışsınız hatayı.

Halil Derici: Havlu bornoz ile başladım ben. Fakat çok yoğun bir rekabet söz konusuydu, bilmediğimiz bir işti. Geri dönmek de istemedim inşaat sektörüne. Ne yaparız diye düşündüm. O dönemde bir çıkış yolu aradım. Çıkış yolunu vişne çekirdeği ve tahılda bulduk. Biz bunları meyve suyu fabrikalarından alıyoruz. Atık bunlar. Temizliyoruz, ilaçlıyoruz bunlardan yastık yaparak Avrupa’nın aşağı yukarı bütün ülkelerine ihraç ediyoruz. Belli ebatlarda paketleyerek, müşterilerin isteği doğrultusunda ambalajını yapıp ihraç ediyoruz.

Ahmet Deda: Buradaki bütün makinaları Halil Derici İnşaat mühendisliğinin yanı sıra Makine tasarımcısı oldu burada.

Halil Derici: Şartlar zorlayınca çözüm aradık. Aradığımız çözüm tabii ki Denizli de. Sanayide gelişmiş bir durumda. Makinaları üretmekte fazla zorlanmadık. Denizli bu konuda Türkiye’nin önde gelen illerinden. Aklımıza gelen bir makine profilini Denizli’de yaptırmak mümkün. Tarif ile iş yapabilecek kadar gelişmiş makine imalatçılarımız var.

Röportajın tamamını Egeyön TV Youtube kanalımızdan izleyebilirsiniz:

Yayınlama: 24.07.2021
A+
A-
Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.