Ana Sayfa Arama Galeri Video
Üyelik
Üye Girişi
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

“Yeşil Gece” projesi araştırmacıları toplumla bir araya getirecek

Ege Üniversitesinin ortağı olduğu “Green Night – Yeşil Gece” başlıklı proje; Avrupa Komisyonu, UFUK2020 Marie S. Curie eylemleri kapsamında desteklenmeye uygun bulundu.

Ege Üniversitesinin ortağı olduğu

Yaşar Üniversitesi koordinatörlüğünde;  Ege Üniversitesi, İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü, İzmir Katip Çelebi Üniversitesi ve İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü ortaklığında hazırlanan “Green Night – Yeşil Gece” isimli proje; Ufuk2020 Programı altında yer alan Marie Skłodowska Curie Uluslararası Burs ve Araştırma Dolaşım Destekleri (MSCA)  kapsamında 137 bin 375 Euro bütçe almaya hak kazandı.

Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak, “İzmirimizin güzide kurumlarının iş birliğinde, multidisipliner bir anlayışla hazırlanan,   üniversitemizin de ortakları arasında yer aldığı proje,  dünyanın en büyük sivil araştırma ve inovasyon destek programı olan Ufuk 2020 Programı kapsamında önemli bir bütçeyle desteklenmeye uygun bulundu. Hazırlanan proje hem araştırmacılarımızın kariyer gelişimlerine ve yeni iş birliklerine kapı aralayacak hem de ülkeler ve sektörler arası dolaşımı kolaylaştırıp araştırmacılar için daha güçlü bir araştırma alanı oluşturacak. Ege Üniversitesi adına proje EBİLTEM-TTO koordinatörlüğünde Gıda Mühendisliği Bölümü, Çevre Sorunları Uygulama ve Araştırma Merkezi ve Güneş Enerjisi Enstitüsü ile iş birliği içinde yürütülecek. Çok önemli ve anlamlı bulduğum projenin hazırlanmasına katkı veren mensuplarımıza teşekkür eder, başarılar dilerim” dedi.

Ege Üniversitesi Bilim Teknoloji Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Şenay Şanlıer ise “Ufuk 2020 Marie Skłodowska-Curie eylemleri (MSCA) kapsamında finanse edilen European Researchers’ Night, araştırmacıları toplumla bir araya getirmeyi amaçlayan Avrupa çapında bir etkinliktir. Gece, araştırmacılara bilimin çeşitliliğini ve vatandaşların günlük yaşamları üzerindeki etkisini gösterme ve özellikle gençler arasında araştırma kariyerlerine olan ilgiyi canlandırma fırsatı sunuyor. Etkinlikler, araştırmacıların çalışmalarını etkileşimli ve ilgi çekici bir ortamda sergileyerek toplumumuza nasıl katkıda bulunduğunu vurguluyor. Avrupa Araştırmacılar Gecesi her yıl, tipik olarak eylül ayının son cuma günü gerçekleştiriliyor. Projenin başlığı, European Researchers’ Night etkinliklerinin arkasındaki fikri yansıtan ‘Green Nıght -Yeşil Gece’dir. ‘Yeşil Gece’ başlığı, Avrupa Birliğinin iklim değişikliği ve çevresel bozulmadan kaynaklanan zorlukların üstesinden gelerek Avrupa Birliğini modern, kaynak verimli ve rekabetçi bir ekonomiye dönüştürmek için geliştirilen Yeşil Mutabakat stratejisinden kaynaklanıyor. Yeşil Mutabakat aynı zamanda AB’nin doğal sermayesini korumayı ve geliştirmeyi ve vatandaşların sağlığını ve refahını çevre ile ilgili risk ve etkilerden korumayı amaçlıyor” diye konuştu.

“Genç araştırmacılar yenilikleri paylaşacak”

Projenin detayları ile ilgili bilgi veren Prof. Dr. Şenay Şanlıer, “Green Night projesinin temel amacı, araştırmacıları toplum ile bir araya getirmek ve başarılarını topluma aktarabilmektir. Genel olarak toplumu ve özellikle de gençleri araştırma ve yenilikteki bilimsel başarılardan haberdar ederek, araştırmacıların ve yenilikçilerin Avrupa’da görünürlüğünü artırmayı amaçlayan proje, aynı zamanda araştırmacılar ve meslekleriyle ilgili toplumsal yargıları azaltmaya ve uzun vadede araştırma kariyerine başlayan insan sayısını artırmaya da odaklanıyor. Proje;  Farkındalık Kampanyası, Avrupa Araştırmacılar Gecesi Etkinlikleri (Uygulamalı Deneyler, Simülasyonlar, Gösteriler, Kafe Tartışmaları, Filmler ve Belgeseller, Bilim-Komedileri, Yarışmalar (Bilim Testleri, Oyunlar, Bulmacalar, Fotoğraf ve Sanat Yarışmaları vb.) ile Etki Değerlendirmesi ve Yönetim olmak üzere dört iş paketinden oluşuyor.   ‘Yeşil Gece’ etkinlikleri, doğrudan AB’nin Yeşil Mutabakat ve çevrenin korunması ile ilgili olan Enerji, Yiyecek, Lojistik ve Atık 4 ana tema etrafında tasarlanacak. Proje, Yaşar Üniversitesi Koordinatörlüğünde;  Ege Üniversitesi, İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü, İzmir Katip Çelebi Üniversitesi ve İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü ortaklığında gerçekleştirilecek. Ege Üniversitesi adına proje EBİLTEM-TTO koordinatörlüğünde Gıda Mühendisliği Bölümü, Çevre Sorunları Uygulama ve Araştırma Merkezi (ÇEVMER) ve Güneş Enerjisi Enstitüsü ile işbirliği içinde yürütülecek.  Toplam bütçesi 137 bin 375 Euro olan projenin Ege Üniversitesine ayrılan bütçe miktarı ise 30 bin 625 Euro’dur” dedi.