Yıldız: Biz İhracatı Öğrenmişiz

Yıldız: Biz İhracatı Öğrenmişiz

AK Parti Denizli Milletvekili Adayı Ahmet Yıldız, seçim çalışmaları kapsamında Kanal 58’de yayınlanan ‘Siyaseten’ programına konuk oldu. Yıldız, programda seçim çalışmalarını ve ülke politikalarını değerlendirdi. Denizli’nin Türkiye’deki ekonomik faaliyetlerini değerlendiren Yıldız, “Denizli’nin katma değeri yüksek ve gelişmenin önünü açan sektörlere geçmesi gerekir” dedi.

Seçim çalışmalarına dair Yıldız, “Ben vatandaşların sorunlarını büyük ölçüde biliyorum. Allah’a şükür bu zamana kadar bir çok ilçeyi, mahalleyi, evleri ziyaret ettik. Şu ana kadar partiye, hükümetimize ve ya bizlere ciddi bir ithamda bulunulmamasından çok memnunum. Bir tembellik, beceriksizlik ya da yönetim eksikliği, yolsuzluk, usulsüzlük gibi bir şeyle karşılaşmadım. Ben ilk defa aday olduğum için bana bunları rahatlıkla söyleyebilirlerdi ama söylenmedi” açıklamasıyla ziyaret ettiği yerlerde bir sıkıntıyla karşılaşmadığını ve bu anlamda iyi yolda olduklarını dile getirdi.

Yıldız, gittikleri ziyarette kendisine yöneltilen eleştirilere değindi. Yıldız, “Bize gelen bazı eleştirilerden bir tanesi tamamlanamayan projelerle ilgiliydi. Tabi bunlar imkanlarla alakalı hiçbir ülkede hiçbir proje planlanan zamanlarda yapılamıyor.  Son 4-5 yıl biraz Türkiye genelinde Türkiye’nin bölgesinde badireli geçti. Beklenmedik sorunlarla karşılaşıldı, tekrarlanan seçimler yapıldı. Darbe girişimi oldu. Rusya ile ilişkilerimiz düzeldi ama bazı sektörlerimizi çok etkiledi. Dolayısıyla bunları telafi edeceğimizi anlatıyorum” diyerek eleştiriye sebep olan etkenleri açıkladı.

Yıldız, seçim çalışmaları için yapmış olduğu görüşmelerde siyasi davranmadığını ve seçmenleri anlamaya çalıştığını ifade etti. Aynı zamanda Denizli’nin şehirleşmesi ile ilgili düşüncelerini dile getiren Yıldız, “Şehirleşme bütün Türkiye’de uzun yıllar sağlıklı gitmedi. Hazırlıksız yakalandı. Belediyelerimizin göçle baş edecek kadar imkanları yoktu. Süreçlerde imkan vermiyordu çoğu zaman.  Dolayısıyla şehirleşmemiz yeni yeni kuruluyordu. Eski Denizli’de herkes bildiği kadar bir şeyler yapar ve o haliyle 20-30 yıl o şekilde kalırdı. Şimdi şehirlerimiz sağlıklı bir altyapıya ve görünüme kavuşuyor. Denizli’yi bu seçim çalışmamda biraz daha metropol olarak gördüm. Hem nüfus olarak, hem yapı olarak, hem de altyapı olarak” dedi.

Denizli’nin Türkiye’de ki ekonomik gelişim ve girişimlerini değerlendiren Yıldız, “Biz ihracatı öğrenmişiz. Ama ihracat dediğiniz şey büyük yatırımlarla sürdürülebilen bir olay. Hala çok sayıda küçük işletme rantable olmayan yollardan kendi bildiği kadarını yapmaya çalışıyor. Bunların her birinin artık ekonomik bir ölçeğe kavuşması gerekir. Artık Denizli’nin ucuz iş gücüne dayanan sektörlerden, katma değeri yüksek ve gelişmenin önünü açan sektörlere geçmesi gerekir. Denizli’nin yavaş yavaş bu değişimi yaşadığı takdirde gelişebileceğini düşünüyorum. İş adamları ihracat yaptıkları için buna yatkınlar. Sadece iş adamları değil şirketlerde çalışan personellerde bu işe yatkınlar” dedi.

Yayınlama: 08.06.2018
A+
A-
Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.