Ana Sayfa Arama Galeri Video
Üyelik
Üye Girişi
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Yılmaz Özdil Tunç Soyer’i böyle eleştirdi: Yandaş medya cehennemine odun taşıdılar!

Eline geçen korona vaka ve ölüm sayılarına göre İzmir’in durumunun vahim olduğunu belirterek tartışma konusu olan İzmirli gazeteci yazar Yılmaz Özdil, bu konuda suskun kalan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Soyer’i eleştirdi. Kaynak: Yılmaz Özdil: Soyer bana saldırıya sessiz kaldı

Eline geçen korona vaka

İktidar kanadından kendisine yapılan ağır eleştirileri cevaplayan ve ‘normal’ karşılayan Yılmaz Özdil, Başkan Tunç Soyer’in 10 gündür bu konuda açıklama yapmamasına üzüldüğünü dile getirdi. İşte Özdil’in Sözcü gazetesindeki bugünkü yazısı:

İZMİR’DE MIZRAK ÇUVALA SIĞMADI 

10 gün önce, henüz iş işten geçmeden önce, başıma gelecekleri göze alarak, açıkça uyardım…

“Üzülerek söylemem gerekiyor ki, koronavirüs vakalarında İstanbul’dan sonra en büyük darbeyi İzmir yedi, virüs bulaşmış insanlarımızın sayıları ve hayatını kaybeden insanlarımızın listesi elimde var, İzmir büyükşehir belediye başkanı başta olmak üzere, topluma açıklamak zorundalar, insanların alarm durumuna geçmeleri için bu gerçeğin açıklanması şart” dedim.

Bir an önce “vaka haritası” çıkarılması için çırpındım.

“Bulaşan kişileri açıklamazsak, hayatını kaybeden kişileri açıklamazsak, bu insanlarımızla temas halinde bulunan, bulaşma riski bulunan mahalleleri, semtleri tespit edemeyiz” diye haykırdım.

Yandaş medya, derhal koro halinde saldırıya geçti.

Yalan söylediğimi yazdılar, provokasyon yaptığımı söylediler.

İçişleri bakanımız televizyona çıktı, “hem yanlış bilgi veriyor, hem yalan söylüyor, ahlaksızlığın önde gidenidir” dedi.

Akp İzmir milletvekili Atilla Kaya, kendimle alay etmek için “yozdil”i yıllardır mail adresi olarak kullandığım halde, üstün bir zeka göstererek “özdil-yozdil” dedi!

İzmirlilere çağrıda bulundu, “sevgili hemşehrilerim, korku ve panik üzerinden ticaret yapmaya çalışan bu simsarlara fırsat vermeyelim” dedi.

Akp genel başkan yardımcısı ve İzmir milletvekili Hamza Dağ, aynı üstün zekayı göstererek “özdil-yozdil” dedi.

“Ajan” olduğumu söyledi.

“Kıymetli İzmirliler, yozdil’in provokatif söylemlerini ciddiye almayalım, bu tarz etki ajanları her türlü provokasyonu yapabiliyor, İzmir’de koronavirüs testi pozitif çıkan hasta sayısı, Türkiye ortalaması seviyesindedir, sizleri temin ederim, yozdil’in bu söyledikleri asılsız ve gerçek dışıdır” dedi.

Yine üzülerek söylüyorum ki, İzmir büyükşehir belediye başkanı başta olmak üzere, İzmir’i yönetenler, bu saldırıya sessiz kaldı.

Benim elimdeki rakamlar eminim onlarda da vardı, buna rağmen, sanki yalan söylemişim gibi, 10 gündür susarak, yandaş medya cehennemine odun taşıdılar.

(10 gün önceki vefat sayısını yazmayayım… Bu 10 gün içinde, İzmir’de hayatını kaybedenlerin sayısı üçe katlandı.)

Ve dün…

Türk Tabipler Birliği, Türkiye’nin durumunu rakam rakam açıkladı.

İstanbul’dan sonra en büyük darbeyi yiyen şehir, İzmir.

İzmir maalesef, virüs bulaşan hekim, hemşire ve sağlıkçı sayısında da İstanbul’un ardından ikinci sırada yeralıyor.

(Başta İzmir Tabip Odası olmak üzere, hem halkın sağlığına, hem de halkın gerçekleri öğrenme hakkına hizmet eden Türk Tabipler Birliği’ne yurttaş olarak teşekkür ederim.)

Her insanın koronavirüs testi pozitif çıkabilir.

Ayıp değil, suç değil, günah değil, herkesin başına gelebilir.

Ama insanın ahlaken negatif çıkması, çok fena.