Ana Sayfa Arama Galeri Video
Üyelik
Üye Girişi
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Yökdil 2023 ne zaman, hangi tarihte yapılacak?

Akademik kariyer hedefleyenlerin girdiği

Akademik kariyer hedefleyenlerin girdiği YÖKDİL sınav tarihi 2023 için süreç devam ediyor. 25 Ocak 2023 tarihinde başlayan ve 1 Şubat 2023 tarihinde tamamlanacak olan başvurular ile birlikte YÖKDİL başvurusu nasıl yapılır sorusu cevabı en çok merak edilenler arasında yer alıyor. Yökdil 2023 ne zaman, YÖKDİL sınav tarihi hakkında açılamanın yapılmasının ardından süreç daha da hızlandı. Peki, YÖKDİL başvurusu nasıl yapılır? 2023 YÖKDİL/2 ne zaman? YÖKDİL sınavı ne zaman? YÖKDİL 2023 başvuru ücreti ne kadar?  YÖKDİL 2023 ücreti ne kadar? YÖKDİL sınavı nasıl değerlendirilecek? Tüm bu soruların yanıtları ve çok daha fazlası haberimizde. 

YÖKDİL Başvurusu Nasıl Yapılır?

Fen Bilimleri, Sağlık Bilimleri ve Sosyal Bilimler alanlarında yapılan Yükseköğretim Kurumları Yabancı Dil Sınavı (YÖKDİL) başvuruları başladı. 25 Ocak 2023 tarihinde başlayan YÖKDİL başvuruları, 1 Şubat 2023 tarihinde tamamlanacak. Geç başvurular ise 8 Şubat tarihinde gerçekleştirilecek. 

Adayların en çok merak ettiği konulardan biri olan YÖKDİL başvurusu nasıl yapılır sorusu da bu süreçte yanıt bulmuş oldu. E-YÖKDİL 2023 başvuruları elektronik ortamda ais.osym.gov.tr üzerinden, aynı adreste yayımlanan sınav takviminde belirtilen başvuru süresi içinde yapılacak. 

Adaylar, başvurularını elektronik ortamda ÖSYM Başvuru Merkezleri aracılığıyla veya bireysel olarak ÖSYM’nin https://ais.osym.gov.tr internet adresinden veya ÖSYM Aday İşlemleri Mobil uygulamasından yapabileceklerdir. 

YÖKDİL 2023 Başvuru Ücreti Ne Kadar?

Süreç ile birlikte YÖKDİL 2023 başvuru ücreti de netleşti. Buna göre YÖKDİL sınavına katılacak olan adaylardan başvuru ücreti olarak 185 lira talep edilecek. YÖKDİL 2023 başvuru ücreti olan 185 lirayı bankaya yatıran adaylar sınava katılmaya hak kazanacak. 

2023 YÖKDİL/2 Ne Zaman Yapılacak?

Yükseköğretim Kurumları Yabancı Dil Sınavı 2023 YÖKDİL/1 oturumu 12 Mart’ta yapılacak. 2023 YÖKDİL/2 ne zaman sorusuna ise henüz yanıt verilmedi. Sınav, fen bilimleri, sağlık bilimleri ve sosyal bilimler alanlarında, İngilizce, Almanca, Arapça ve Fransızca dillerinde yapılacak. 

YÖKDİL Sınavı Nasıl Değerlendirilecek?

Açıklamalar ile birlikte YÖKDİL sınavı nasıl değerlendirilecek sorusu da yanıt buldu. Buna göre, cevap kâğıtları, ÖSYM’de optik okuyucu ile okunacak ve bilgisayar ortamında değerlendirilecektir. Değerlendirme sırasında yalnız doğru cevaplar dikkate alınacak, yanlış cevaplar dikkate alınmayacaktır. Sınavdan sonra ÖSYM Başkanlığı veya yargı mercileri tarafından iptaline karar verilen sorular değerlendirme dışı bırakılarak geçerli soruların puan değerinin yeniden saptanması suretiyle puanlama yapılacak. 

Sınavdan sonra ÖSYM Başkanlığı tarafından cevabının değişmesi gerektiği tespit edilen sorular olması durumunda, bu doğrultuda güncellenen cevap anahtarı esas alınmak suretiyle puanlama yapılacaktır. Adayların doğru cevap sayıları toplanarak 100 üzerinden sınav puanları hesaplanacak.

Yökdil 2023 ne zaman