Yörük geleneğini yaşatıyor

KÜTAHYA’NIN EMET İLÇESİ TAHTALI YAYLASINDA YILIN 6 AYI KALAN HİMMET USTA, YÖRÜK GELENEĞİNİ YAŞTMAYA DEVAM EDİYOR.

Yörük geleneğini yaşatıyor
Yayınlama: 22.10.2018
A+
A-

Kütahya’nın Emet ilçesinde Himmet Usta isimli vatandaş, yılın 6 ayını Tahtalı Yaylası’nda kalarak, yörük geleneğini yaştmaya devam ediyor.

32 yıldır her yaz ayında ailesiyle birlikte yaylada çadır kuran ve burada hayvanclık yapan yapan 62 yaşındaki Himmet Usta, Yörük kültürünü yaşatmaya çalışıyor.

Himmet Usta, her yıl Ekim ayında dağdan tekrar şehre taşındığını ifade etti.

32 yıldır bin 900 metre yükseklikte hayvancılık yaptığını belirten Himmet Usta, ’’Yalnız olduğumdan yapamıyorum artık. Memlekette çoban yok. Çoban dediğin zaman herkes kaçıyor. Eskiden düdüğü çaldın mı herkes gelirdi çobanlığa, şimdi ise koyun dedin mi herkes kaçıyor. Yanlış yapıyorlar. Askeri ücretle çalışmaktansa, hayvancılık yapmak daha iyi olur. Gençlerimiz hayvancılığa önem vermelidir’’ dedi.

Bin 900 metre yüksekte büyükbaş hayvan, küçükbaş hayvan, hindi, kaz ve tavuk yetiştiren Himmet Usta, koyunları besleyip kurbanda satıyor ve yaşlı koyunları kesim için kasaplara verip geçimini sağlıyor.

Beslediği koyun ve ineklerin sütünden yaptığı yoğurt ve peyniri ailesiyle tüketen ve artan kısmını satan Himmet Usta, yaşadığı hayattan memnun olduğunu ve dağ başında yaptığı fırında, ekmeğini yapıp yemenin zevkini herkes bildiğini ifade etti.(YD-EFE)

Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.