Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Yörük-Türkmen Çalıştayına Yoğun İlgi

Burdur’da Yörük Türkmen Çalıştayı yapıldı. Çalıştay Başkanlığı’nı Osman Peltekoğlu’nun yaptığı Burdur Yörük Obaları Derneği’nce düzenlendi. 2 gün süren çalıştayda Cumartesi akşamı Burdur Belediye Başkanı’nın katılımı ile yemek düzenlendi.

Burdur’da Yörük Türkmen Çalıştayı
https://www.youtube.com/watch?v=zyCi-soPIZA&feature=youtu.be

Çalıstaya, Türk Boyları Konfederasyonu Başkanı  Durhasan Koca, Oğuz Boyu Kültür Dernekleri Federasyonu Başkanı Nesrin Günel İçay,  Tüm Anadolu Kahramanları Şehit ve Gazi Yakınları Derneği Başkanı Hatice Diken, Burdur Yöresi Tekeli Yörük Türkmen Obaları  Derneği Başkanı Osman Elçin Peltekoğlu, Muğla Yörük Obaları Derneği Başkanı Orhan Akçan, Bodrum Yörük Obası Spor Kulübü Derneği Başkanı Perihan Tiric, Batı Akdeniz Yörük Türkmen Ocağı Derneği Başkanı Süleyman Sarıkaya Denizli Yörükleri Derneği Başkanı Yaşar Celal Ceylan,  Başkan Yardımcısı Doç. Dr. Devrim Alkaya, Ankara Yörükler Türkmenler Derneği Başkanı  Nesrin Günel İçay, Ankara Seymenler Kulübü Derneği Başkanı Şerafettin Demir, Aydın Yörük  Ve Efeleri Derneği Başkanı Mevlüt Kenar, Söke Yörük ve Efeleri Derneği Başkanı Günnur Özgen ve çok sayıda davetli katildi.

Çalıştayın 2. günü Mehmet Akif Üniversitesi’nden Dr. Ögr. Üyesi Zeynel Turan katıldı.

Teke Yöresi Müzik ve Halk Oyunları kültürü, Pamukkale Üniversitesi’nden Doç. Dr. Devrim Alkaya Yörük Türkmen Kültürünün Sürdürülebilmesi için Kırsal Kalkınma Çalışmalarının Planlanması konulu sunum yaptılar.

Kırsal kalkınma konulu sunum sonrası ülkenin tarım politikası, köyden kente göç, kapalı köy okullarının açılması gibi konular tartışıldı. Öğleden sonraki oturumda katılımcı dernek başkanları derneklerinin durumu, Yörük – Türkmen kültürünün devamı konusunda önerilerini dile getirdiler.

Katılımcılar Burdur’un doğal güzelliklerini de gezdiler. Burdur müzesi ve İnsuyu Mağarası çalıştay katılımcıları tarafından gezildi.

Çalıştay Burdur Dernek başkanı Osman Peltekoğlu’nun teşekkür konuşması ile sona erdi.