Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Yörükler, Denizlilileri ”Yörük Yaren Gecesi”ne Davet Etti

Denizli Yörükleri Derneği’nin Merkezefendi Belediyesi katkısıyla düzenleyeceği ”Yörük Yaren Gecesi” etkinliğinin tanıtım toplantısı gerçekleştirdi. Dernek Başkanı Yaşar Celal Ceylan tüm Denizlilileri etkinliğe davet etti.

Denizli Yörükleri Derneği'nin Merkezefendi

Denizli Yörükleri Derneği, Merkezefendi Belediyesi’nin katkılarıyla 16 Şubat Cumartesi günü saat 19:00’da Merkezefendi Kültür Merkezi’nde gerçekleştireceği ”Yörük Yaren Gecesi”nin tanıtım toplantısı bugün Denizli Gazeteciler Cemiyeti’nde gerçekleştirildi. Toplantıda Dernek Başkanı Yaşar Celal Ceylan ve bu sene İl Beyi olarak belirlenen Cengiz Varol etkinlik ve dernek hakkında bilgiler paylaştı.

Toplantıda ilk olarak açıklamalarda bulunan Denizli Yörükleri Derneği Başkanı Yaşar Celal Ceylan,”Denizli Yörükleri Derneği 2015 yılında kuruldu. Derneğimiz, geçmişteki gelenek ve göreneklerimizi yaşatmasak da yeni nesillere anlatmak amacıyla kurulmuştur. Bunda da başarılı olduğumuza inanıyoruz. Denizli’de 2015 yılından bugüne yaptığımız etkinliklerde sesimizi duyurmaya çalıştık. Yörüklerin tarihine dokunduk dokunmaya da devam edeceğiz.” ifadeleri ile derneğin oluşum sürecinden bahsetti.

CEYLAN ETKİNLİKLERDEN BAHSETTİ

Derneğin geçtiğimiz yıllardaki etkinliklerine değinen Ceylan,”Bu vesile ile ortak çalışmalara katılan Acıpayam Dernekler Birliği ve Denizli Yörükleri Yönetim Kurulu’na teşekkür ediyorum. Biliyorsunuz ki geçtğimiz yıl ikincisini düzenlediğimiz Kazıkbeli Savaşı etkinliğimiz vardı. Bu iki derneğin ortaklığı ile tarihimizi yaşatmaya çalıştık. Ardından 3 bin kişinin katılmış olduğu Eylül ayında gerçekleşen Yörük ve Türkmenlerin kazandığı Kazıkbeli Savaşı’nın yapıldığı yer olan Cankurtaran Yaylası’nda Yörük-Türkmen şöleni yaptık. Ardından Ocak ayında Yörük-Türkmen çalıştayını gerçekleştirdik. Prof. Dr. Turgut Tok hocamızın önderliğinde, Denizli Büyükşehir Belediyesi’nin katkılarıyla bu çalıştay gerçekleşti. Bu etkinliklerde başarı olduğumuza inanıyorum.
Ben buradan bizden desteklerini hiçbir zaman esirgemeyen Denizli Büyükşehir Belediyesi ve ekibine, Kültür Daire başkanı Hüdaverdi Otaklı’ya teşekkür etmek istiyorum.” şeklinde konuştu.

YÖRÜK YAREN GECESİ’NE DAVET

Dernek Başkanı Ceylay,”16 Şubat Cumartesi günü Merkezefendi Belediyesi’nin katkılarıyla gerçekleştireceğimiz ”Yörük Yaren Gecesi” var. Tüm Denizli halkını buraya davet ediyoruz. Bu tür etkinlikler maddi manevi desteklere ihtiyacı olan çalışmalardır. Denizli Büyükşehir Belediyesi ve Merkezefendi Belediyesi’nin hiçbir zaman desteğini esirgemediği için kendimizi şanşlı hissediyoruz. Başkanlarımıza teşekkür ederiz.”dedi.

VAROL,”BEN YÖRÜK ÇOCUĞUYUM, KÜLTÜRÜMÜZÜ GELECEĞE AKTARMAK İÇİN HER ZAMAN DESTEĞE HAZIRIM”

Toplantıda son olarak söz alan İl Beyi Cengiz Varol,”Denizli Yörükleri Derneği’nin her yıl değiştirdiği İl Beyi bu sene Cengiz Varol oldu. Varol etkinliğin ana sponsoru oldu. 8 sanatçının sahne alacağı etkinlik hakkında konuşan İl Beyi Cengiz Varol,”Öncelikle Sayın Başkanımıza 2015 yılından bugüne gösterdiği özveri ve gerçekleştirdiği etkinliklerden dolayı teşekkür etmek isterim. Ben bir yörük çocuğuyum, yörük torunuyum. Denizli’de doğdum büyüdüm. Derneğimizin aracılığıyla kültürüme daha da çok bağlandım. Kültürümüzü geleceğe aktarmak, genç arkadaşlarımızı dernek çatısında toplamak adına tüm imkanı,desteği sunmaya hazırız.”dedi.

HABER:ORAL CAN TATAR