Yunus Yener’den otobüs yangınları hakkında çarpıcı açıklamalar

9. Uluslararası Bakım Teknolojileri Kongre ve Sergisi’nde TMMOB Makina Mühendisleri Odası Yönetim Kurulu Başkanı Yunus Yener, özellikle yaz aylarında sıkça yaşanan otobüs yangınları hakkında dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

Yunus Yener’den otobüs yangınları hakkında çarpıcı açıklamalar
Yayınlama: 28.09.2019
A+
A-

 

9. Uluslararası Bakım Teknolojileri Kongresi ve Sergisi(9.BTKS) dün Denizli’de başladı. 26-27-28 Eylül tarihlerinde gerçekleştirilen organizasyonun ilk günün ardından TMMOB Makina Mühendisleri Odası Yönetim Kurulu Başkanı Yunus Yener, yaz aylarında can kayıplarına neden olan otobüs yangınları hakkında çarpıcı açıklamalarda bulundu.

”ANA SEBEBİ YETKİSİZ SERVİSLER, MERDİVEN ALTI TAMİRCİLERDİR”

Makina Mühendisleri Odası’nın hazırladığı derginin son sayısının tamamen makinalarda oluşan yangınlar üzerine olduğunu belirten Yener,”Odamızın otobüs yangınlarına karşı koyduğu tavrı dergimizde görebilirsiniz. Yangınların ortaya çıkmasının ana sebepleri yetkisiz servisler, merdiven altı tamircilerde araçlara yapılan müdahalelerdir. Bir takım masraflardan kurtulmak için bu tür yerlerde yapılan müdahalelerle güvenli bir araç güvensiz hale getirilmektedir. Burada kamuya büyük bir görev düşmektedir. İdarecilerin bir an önce bu alanı düzenlemeleri gerekiyor. Makina Mühendisleri olarak her türlü desteğe, bilgi ve birikimimizi paylaşmaya hazırız. Biz olmadan o alanda yapılan düzenlemeler, düzensizliğe neden oluyor. Mesleğe saygıya davet ediyorum”şeklinde konuştu

Alanın piyasanın insafına bırakılabilecek bir alan olmadığını dile getiren Yener,”Maalesef bu konuyla ilgili toplantılar yapılıyor ama bizim haberimiz olmuyor.’dedi.

Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.