Ana Sayfa Arama Galeri Video
Üyelik
Üye Girişi
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Zehra Başkaya Çavdar

Zehra Başkaya Çavdar yazdı: Yeni Yıldan Ne İstiyorum?

Her yılbaşı yeni yıldan dileklerim oluyor. Kağıda yazıyorum, ağaca asıyorum, suya söylüyorum, sevdiklerimle paylaşıyorum ya da sadece en içten duygularımla kalbimden geçiriyorum. Bu kadar içten yapılan dileklerin de gerçekleşmesini bekliyorum.

Peki, gerçekleşiyorlar mı? Hayır! Neden biliyor musunuz? Ben biliyorum. Çünkü bekliyorum. Sorumluluk benim değilmiş gibi, başrol benim değilmiş gibi, patron ben değilmişim gibi bekliyorum.

Artık dileğim; diğer bütün dileklerimin üzerinde bir manifesto.

Bu yıl, yeni bir yıla başlarken sıraladığım isteklerimi gerçekleştirmeyi diliyorum! Onlar için çabalamayı ve elde etmeyi diliyorum. Ben çabalayayım, onlar en uygun zaman ve şekilde olacaktır. Yeter ki dileklerim için uğraş vereyim. Budur dileğim!

Evet, anahtarı kilide soktuğuma göre şimdi o kapının arkasından neler istediğimi sıralayayım.

Yedi maddelik bir listem var. Yedi bana göre sihirli bir rakamdır. Yaşamın bizlere “Hadi siz devam edin, mucizeler etrafınızda ve size ulaşmak için uzanıp onları almanızı bekliyorlar.” demesinin yoludur. O yüzden ben de bu yıl yedi tane dilekte bulunuyorum. Sırası önemli değil. En uygun zaman ve şekilde gerçekleşeceklerdir.

1-) Toprakla daha çok vakit geçirmeyi diliyorum. Bahçede daha çok kirlenecek, yeni çiçekler dikip, sebze fidelerini bol tutacağım. Hatta diplerini çapalamaya bile niyetim var. Bu kısımdan çok emin olmasam da bakalım göreceğiz.

2-) Seyahat etmek istiyorum. Uzun yollarda araba kullanırken sevdiğim müzikleri dinleyip kendimden geçmek, ilk defa gördüğüm veya ilk defa görüyormuşçasına heyecanlandığım yerlerde molalar vermek istiyorum.

3-) Çok beğendiğim o ince motifli battaniyeyi örmek istiyorum.

4-) Azalan kitap okuma sayımı eski seviyesine getirmek istiyorum. Aynı anda üç kitap okuyorum ama daha hızlı okuyacağım, eskiden olduğu gibi. O kadar çok kitap var ki okunacak.

5-) Yeni yemekler yapmayı öğrenmek istiyorum. Özelikle uzun yola dayanan ve saklaması kolay olan yemekler. Kızıma ulaştırmak sorun olmasın diye.

6-) Daha çok konuşacağım ve yazacağım. Kulaklarımda çınlayan sesler dışarı çıkamazlarsa beni sağır edecekler neredeyse, artık onları sözle veya yazıyla daha çok ifade etmeliyim.

7-) Yüz yüze görüşmeyi karşılıklı ihmal ettiğimiz insanlar var. Bunun eksikliğini çok fazla hissetmeye başladım. Onlarla görüşebilmenin yollarını bulacağım.

Listem budur.

Neden mi sağlık istemedim? Ben sağlıklı bir bedene sahibim ve onu sağlıklı tutmak için ne yapmam gerektiğini biliyorum.

Para mı? Para için elimden geldiğince çalışıyorum. Ayrıca yaşama güveniyorum. Her zaman ihtiyacım olana sahibim. Bunun dileğe ihtiyacı yok, kendine inanmaya ve çabaya ihtiyacı var.

Sevdiklerimin hep yanımda olması dileği mi? Hayır, o kadar bencil değilim. Ben elimden geldiğince onların yanında dururum ama onların benimle kalma istekleri onları ilgilendirir. Onların özgür iradelerine müdahale edemem. Benimle kalırlarsa ne mutlu, kalmazlarsa bol bol sevgimi gönderir ve uzaktan severim onları. Özlemek de güzeldir.

Bu yıl için benden bu kadar.

Hepimize bol keyifli, tam da kalbimizden geçirdiğimiz gibi bir yıl diliyorum. Elbette dileklerimizi gerçekleştirebilmek için verilen uğraşın keyfini çıkarmayı da diliyorum. Sahi; siz ne istiyorsunuz yeni yıldan? Dilekleriniz nedir?

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

YAZARLAR
TÜMÜ

SON HABERLER