Ana Sayfa Arama Galeri Video
Üyelik
Üye Girişi
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Zeki Güven Yazdı: A- Normalleşme

Merhaba,             2019 yılının

Merhaba,

            2019 yılının en bomba haberi Koronavirüs oldu. Çin de başlayan ve kısa zamanda tüm dünyayı saran bu durum, belki de yüzyılın en büyük olayıdır.  Bununla ilgili birçok haber dinledik, sosyal medyada bazen gerçek bazen de espri yoluyla sürekli bunu konuştuk. Virüsün hızla yayılması tüm yaşamımızı alt üst etti. Herkes evlerine kapandı, işyerleri çalışmalarını durdurdu, zorunlu kısıtlamalar vs. Şimdi ise vakaların azalmaya başlamasıyla normalleşme sürecine doğru adım atılmakta. Peki maskenin zorunlu olması mı normal? Aramızda sosyal mesafeler olması mı? Normalleşiyor muyuz yoksa anormalleşiyor muyuz?

Bunu herkes kabul eder. Dünyayı son yıllarda hem kirlettik hem de dengesini bozduk. O zaman şunu söyleyebiliriz; Biz aslında anormal yaşıyorduk pandemiden sonra normalleşeceğiz. Bu zaman diliminde herkes kendini, ilişkilerini, yaşam şeklini ve çevresini sorguladı. Hijyen ve temizlik kuralları yeniden hatırlandı. Ailemizle birlikte olmayı gördük. Sevdiklerimizin yanındayken bile, aramızda mesafelerin olduğunu gördük. Çok sıkı olduğumuzu değil, üst üste olduğumuzu gördük. Herkes para için çalışırken, kimsede paranın olmadığını gördük. Sadece bankalara değil, çevremize ve çevremizdeki tüm canlılara borçlu olduğumuzu gördük. Açlıktan öleceğimizi değil, çok ve dengesiz yemekten öleceğimizi gördük.

Aaaa normalleşiyoruz sanırım.

            Virüsün çıkması ve yayılmasıyla ilgili birçok senaryo var. Evet senaryo. Yani bu da oyunun bir parçası. Oyunu sevmeyen yoktur. Bebekliğimizden beri hep oyun oynarız. Sadece oyunun şekli ve sunumu değişir. Şimdi bu oyunu da güzelce oynamanın zamanıdır.

            Korona virüs ile yaşamayı ve kendimizi bu virüse karşı korumayı öğrenmeliyiz. Bunun için nefes teknikleri, vücut hareketleri, biyoenerji teknikleri ve meditasyon büyük önem arz etmekte. Nefes çalışmaları akciğer kapasitesini arttırarak, daha fazla oksijen almamızı ve böylece tüm bedenin canlanmasını sağlar. Vücut çalışmaları kas ve sinir sistemini hareketlendirerek, kan dolaşımını dengeler, esneklik, güç ve zindelik kazandırır. Biyoenerji teknikleri, evrende mevcut olan enerji akışına uyum sağlamamızı ve duygularımızın kendimizce kontrol edilmesini sağlar. Meditasyon çalışmaları da kendi iç benliğimize dönmemizi, kendimizi tanımamızı ve daha güçlü bağlantılar kurmamıza yardım eder.

            O zaman, nefes almanızı sağlayacak çok etkili teknikler için aşağıda bulunan video ile çalışmanızı öneriyorum. Her hafta yeni bir tekniğin eklendiği bu kanal tüm EGE YÖN HABER okurlarına armağan olsun.

Sevgilerimle…

Yoga Academy Denizli – 0505 445 2337 – 0 505 629 0526

Yazan: Zeki GÜVEN – Yoga Antrenörü