Ana Sayfa Arama Galeri Video
Üyelik
Üye Girişi
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Zeki Güven

Zeki Güven yazdı: Aranızda Corona sevmeyen var mı?

              Merhaba,

              Soru aslında seven mi olmalı, sevmeyen mi? Her şeyde olduğu gibi hayatımıza giren olumsuz olay ya da durumları sevmeyiz, olumlu olanları ise severiz. Bakış açısını farklı tuttuğumuzda ise sevmediklerimiz sevdiklerimiz veya tersine dönüşebilmektedir. Bu yazımda hayatımızı etkileyen ve yönlendiren, bizi olumsuz etkilediğini düşündüğümüz her şeye karşı farklı bir açıdan bakmayı anlatacağım. Her gün tv de, sosyal medyada, yaşam alanlarımızda corona virüs ile ilgili bilgi alıyoruz. Hepimizin tek umudu aşı bulunsun ve uygulansın, bizlerde eski yaşamlarımıza tekrar geri dönelim. Sizce de öyle olacak mı? Her şey eskisi gibi mi olacak?

              Şu an gerçekten zor bir süreçten geçiyoruz. Virüsün yayılması ile birlikte yaşam alanlarının kısıtlanması ekonomik zorlukları da beraberinde getiriyor. Ben, bu virüsün bizi olumsuz etkilemesinin yanında belki de görmediğimiz olumlu yanlarının olduğunu düşünüyorum. Virüsün yeni yayıldığı dönemlerde ciddi kısıtlamalar beraberinde geldi. Bu süreçte herkes evinde ailesi ile birlikte kaldı. Bu süreçte eşler birbirini, evlatlar anne ve babalarını daha fazla gördü. Bir çok aile bu farkındalıkla verimli zamanlar geçirdi. Ben ve eşim çok yoğun yaşan kişileriz. Bu süreçte evimizi otel gibi kullandığımızı görerek, yaşam alanımızı güzelleştirme yoluna gittik.

              Virüsten korunma tedbirleri anlatıldığında kendi sağlığımızı önemsemediğimizi gördük. Kargodan gelen koliden tutun, marketten aldığımız poşetli ürünlere kadar evimize giren her türlü ürünün temizlenmeden dolaplara girdiğini gördük. Ellerimizi düzenli ve hijyen kuralları çerçevesinde yıkanması gerektiği, bir insanın ağızının içine kadar girip konuşulmamasını tekrar öğrendik. Peki biz bunları bilmiyor muyduk? Biliyorduk ta ne oldu? Birinin veya bir şeyin bunları tekrar hatırlatması mı gerekiyordu?

              Virüsün yayılmasıyla insanlar korku ve panikle ne yapacağını anlamadan, bilmeden şaşkınla süreci izledi. Sonra korunma tedbirleri ve yapılması gerekenler anlatılınca virüsten nasıl korunacağımızı öğrendik. (mi acaba?) İnsanoğlunun alışkanlıkları ve yaşam kalıpları o kadar katı ki, en başında aldığımız tüm tedbirleri bir kenara bırakarak eski yaşama geri dönmekteyiz. Şu bir gerçek ki, hiçbir şey eskisi gibi olmayacak. Eskisinden daha iyi olmasını da sağlayacak yine bizleriz. Bu arada bilim adamlarının araştırmalarına göre ozon tabakası %15 oranın da iyileşmiş. Corona sayesinde bu iyileşme olmasaydı belki daha fazla insanın ölümü gerçekleşecekti. Yine seyahat kısıtlamalarıyla uçaklar kalkmadı, araçlar çalışmadı ve insanlar çevreyi, hayayı kirletmedi. Doğa kendi içinde tekrar dengeyi buldu.

              Ekonomi iyi değil diyoruz. Bu da elindeki parayı tut ve gereksiz harcama diyor. Çok paranız varsa gereksiz çok şey alırsınız. Az paranız varsa ihtiyacınız olanı alırsınız. Bunun adı ister ‘’Efsane İndirim’’ olsun, ister ‘’Fiyatlar Çıldırdı’’, isterse ‘’Çılgın Cuma’’ olsun. Bizler bilinçlendikçe bu adların gereksiz olduğunu, sadece ihtiyacımız olduğunda alışveriş yapmanın ekonomiyi canlandıracağını öğreneceğiz.

              Corona virüs her gün dünya da binlerce kişinin ölümüne sebebiyet veriyor. Aslında baktığınızda savaşlar durmasaydı, seyahatlerden kaynaklanan trafik kazalarıyla daha fazla ölümler gerçekleşecekti. İstatistikler gösteriyor ki virüsten önce dünya da ölüm sayıları çok daha fazla.

              Özetleyecek olursak; inanılmaz bir hız ile ilerleyen küresel ısınmanın şu an yavaşlaması, uğruna çıldırılan pek çok marka ve eşyanın aslında hiçte önemli olmadığı, kişisel bakım ve temizliğin önemi, özgürlüğün ne kadar kıymetli bir şey olduğu, doğru beslenmenin ve kişisel gelişimin ne kadar gerekli olduğu, gücün parada olmadığı, sevdiklerimizin önemli olduğu, dışarıda bir kahve içmenin, parkta yürümenin, deniz kenarında oturmanın, arkadaşlarımıza sarılmanın, yeni insanlar ile tanışıp, sosyalleşmenin ve gezebilmenin kıymetini bütün dünya ya corona anlattı.

              Kendinizi ve sevdiklerinizi basit tedbirlerle koruyabilirsiniz.  Sağlıklı ve huzurlu kalın.

Sevgilerimle…

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

YAZARLAR
TÜMÜ

SON HABERLER