Ana Sayfa Arama Galeri Video
Üyelik
Üye Girişi
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Zeki Güven

Zeki Güven Yazdı: Hırslı Olma(ma)k mı?

Merhaba sevgili okurlarım,

Önceki yazılarımdan bir tanesinde başarı konusunu incelemiştim. Sonra şunu duymaya başladım başarılı olmak için hırslı olmak gerekiyormuş. Ya sizce?

Hırs, bir şeye olan aşırı, sonu gelmez istek ve tutku durumu olarak adlandırılmakta. Tabi şunu da söylerler, her şeyin aşırısı iyi değildir. Peki aşırısı olmayan bir hırs var mı? Hırs varsa aşırılık onun göbek adı. Hırs, bir insana yapmak istediğini hiçbir engel tanımadan gerçekleştirmesini sağlar. Günümüzde çocuklar yaşama normal olarak başlarken, hırslı ebeveynler sayesinde hırslı çocuklar çoğalmaktadır. Peki hırs gerekli midir?

Hırs, mutlu olmak için gereksiz, mutsuz olmak için gereklidir. Mümkün olduğunca çok şey elde etmek için gerekli, elinde olan şeyleri kaybetmemek için gereksizdir. Hırs, sonradan öğrenilen bir şeydir. Bir bebek tamamen saf ve hırssız doğar fakat çevrenin dayatması, zorlaması ve beyin yıkaması sonucu hırslı bir insana dönüşür. Hırslı insan sadece çevresine değil, kendine de zarar vermektedir. Bir ebeveyn çocuğunun başarılı, iyi bir işe ve iyi bir gelire sahip olması için onu hırslı biri yapar. Çocuk bununla birlikte uğraşır, çabalar, kendinden vazgeçer ve istediği noktaya geldiğinde bir çok değerini kaybeder. Sonra anne ve babasından nefret eder, asileşir, evden kaçar. Hırs önce kişinin değerlerini kaybetmesini sonra da depresyonla tanışmasını sağlar. Bazen ebeveynler şöyle der; ‘’zeki ama hırslı değil’’. Aslında bu tespit çok doğrudur. Zeki insanlar hırslı olmaz.

Hırslı insan aklını kullanmaz. Bu onun anı yaşamasını da engeller. Tek hedefi amaçlarına ulaşmaktır. Bunun uğruna önüne geçen her şeyi yakıp yıkar ve hedefine ulaşır. Onun için önemli olan ne yaşadıkları değil sonuçtur. Dünyadaki olanaklar ve güzellikleri görüp cenneti arzulamak aç gözlülüktür. Hırstan vazgeçmek yerine hırsı gözlemleyin ve hırslı olmanın ne kadar yıkıcı olduğunu görün. Bunu fark ettiğinizde hırs duygusunun yüklü olduğu enerji serbest kalacaktır.

Hırstan özgürleşmek ve hırsı aşmak için Dünya Değişim Akademisinde uygulanan Değişim programlarını uygulayabilirsiniz. Bu özel programlar öz varlığınızla temasa geçmenizde yardımcı olacak.

 

Sevgilerimle…

 

Ayrıca Orijinal Yoga Sistemi ücretsiz tanıtım çalışması için:

Yoga Academy Denizli – 0505 445 2337 – 0 505 629 0526

Yazan: Zeki GÜVEN – Yoga Antrenörü

*Kaynak: Büyük Yoga Üstadı Akif Manaf, ‘’Hırs Nedir ve Nasıl Aşılır?’’ kitabı

 

YORUMLAR

Bir adet yorum var

Bir yanıt yazın

YAZARLAR
TÜMÜ

SON HABERLER