Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Zeki Güven yazdı: Yaşam savaşı

Merhaba, Tüm canlılar hayatta

Merhaba,

Tüm canlılar hayatta kalabilmek ve yaşamlarını sürdürebilmek için çaba içindedirler. Yani yaşam mücadelesi veya yaşam savaşında. Öncelikle şu soruya cevap bulalım, yaşam nedir?

Dünya üzerindeki tüm canlıların doğum anından ölüm anına kadar geçen süredir yaşam. Doğduğumuz andan itibaren aldığımız ilk nefesle yaşam başlar. Bununla birlikte bebek tek başına hayatta kalamayacağı için yaşamını sürdürebilmek adına mücadelesi başlar. Beslenme ihtiyacını karşılamak için yaptığı tek şey ağlamaktır. Ağlayarak karnını doyurur, kişisel bakımlarını yaptırır. Bu alışkanlık büyüdükçe de devam eder. Yetişkin yaşlarda bile insanlar bir çok işini ağlayarak çözmek ister. Aslında bu ağlamanın altında yatan temel sebep ölüm korkusudur. Bu ağlama yaşam savaşını kazanma mücadelesidir. Ölmekten korkan insan yaşamak için çaba harcar, tek başına yapamadığında da ağlar. Fakat yaşamı kimse sorgulamaz ve yaşam keyfine kimse varmaz. Herkesin tek yaptığı ölmemek için mücadele vermek. Yaşamak bu mu?

Yaşam, doğum anından ölüm anına kadar geçen süredir, bununla birlikte bu süre içinde birçok olay ve eylem gerçekleştirilir. Esas yaşam bu olay ve eylemlerdedir. Yaşam oyun oynamaktır. Yaşama ilk başladığınız dönemi anımsayın veya doğallığı bozulmamış bebekleri izleyin. Tüm bebekler ve çocuklar oyun oynamaktan başka bir şey bilmez ve istemez. Yani yaşamın doğal hali oyun oynamak. Peki biz ne yapıyoruz? Yaşamımızı savaşa mı dönüştürüyoruz?

İnsanlar, yaşamlarını başkaları tarafından yazılmış şeylerle hayatlarının merkezine koyarlar ve ağırlığı altında ezilirler. Başkaları tarafından dayatılmış yaşam, sizin yaşamınız olamaz. Herkes kendi yaşamını yazacak. Kendi yazdıklarınızla yaşamınız önemle dolmaya başlayacak. Yaşamın önemini dışarda değil özünüzde arayın. Ondan daha önemli bir şey yok. Siz yaşamınızı önemli veya önemsiz yapabilirsiniz. Fakat yaşamı önemli yapmak için deli gibi çabalamanız gerekmiyor. Sadece yaşamın farkına varın. Farkındalıklı yaşam size özgürlüğünüzü verecek ve başkalarının kurduğu yaşam köleliğinden kurtulacaksınız. Uyguladığımız Orijinal Yoga Sistemi teknikleriyle yaratıcı gücünüzü keşfedecek ve bu gücü yaşamınızı önemli kılmak için kullanacaksınız. Bu sayede gerçek bilgilere ulaşarak yaşamınızı sevgi üzerine kuracaksınız.

Şu an içinde bulunduğunuz önemsiz yaşama son vermek elinizde. Önemsiz şeylerin peşinden koşarak yaşamınızı önemsizleştirmeyin. Bu yaşamı heba etmektir. Yaşamınızı önemli yapacak temel unsurlar; gerçek sevgi, gerçek bilgi, gerçek özgürlük ve gerçek yaratıcılıktır. Savaşmayı bırak yaşamaya bak.

 

Sevgilerimle…

Ayrıca Orijinal Yoga Sistemi ücretsiz tanıtım çalışması için:

Yoga Academy Denizli – 0505 445 2337 – 0 505 629 0526

Yazan: Zeki GÜVEN – Yoga Antrenörü