Ana Sayfa Arama Galeri Video
Üyelik
Üye Girişi
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Zeki Güven yazdı:”Dünyayı kurtaran adam”

Merhaba, Bu başlığı okuyunca

Merhaba,

Bu başlığı okuyunca ilk aklınıza gelen Cüneyt Arkın’ın başrolünde oynadığı 1982 yılı yapımı bir uzay filmi. İki kahraman Türk pilotunun uzaylılara karşı mücadelesini anlatan bir konusu var. Hemen hemen her fantastik filmde mutlaka dünyayı kurtaran birileri var. Peki dünyanın kurtarılmaya ihtiyacı mı var? , Dünya tehdit altında mı? Bu yazımda dünyanın nereye doğru gittiğine ve dünyayı kurtarmak için ne yapabileceğimize bakmak istiyorum.

Uluslararası Değişim Federasyonu 2019 yılını ‘’Çevre Bilincinde Değişim’’ temasıyla dünyanın nereye doğru sürüklendiğini ve çözüm yollarını sunmakta. Peki dünya nereye gidiyor? Tabi ki milyonlarca yıldan beri kendi etrafında, güneş sisteminde dönmekte. Burada bir sorun yok. Esas sorun insanoğlunun dünya üzerinde değişiklik yapmasıyla başladı. Canlı türlerinin yok olması, bitkilerdeki genetik oyunlar, şehir yaşamı derken betonlaşma yani doğal yaşama ters durumlar. En kısa sürede doğal yaşama geri dönmeliyiz yoksa kendi türümüzün de sonunu hazırlıyoruz. Şöyle bir düşünün, teknolojinin son 50 yılda geldiği noktayı, sofranızda ki yiyecekleri, her geçen gün güvensizleşen çevreyi, bitmeyen ve hiç iyileşmeyen hastalıkları. Dünya bu imkanlarla daha iyiye gidecekken, neden daha kötüye gidiyoruz?

Canlı yaşamının 4 temel elementi olan toprak, su, ateş (güneş) ve hava yaşamın devamlılığının da garantisidir. Canlıya hayat veren bu elementler, değişimin negatif yönde hareketi ile can alan elementlere dönüşmeye başlamıştır. Toprak ya kirlenmekte ya da kaymalarla denize doğru sürüklenmekte ve yok olmaktadır. Denizlerimizde kirlilik o kadar yükseldi ki artık deniz yaşamı yok olma ile yüz yüze. Yer altı içme suları küresel ısınmanın tehdidi altında. Ozon tabakasının delinmesi ile güneş ışınları artık yaşam kaynağı değil ölüm kaynağı olmaya doğru ilerliyor. Soluduğumuz hava, salınan zehirli gazlar nedeniyle bizleri her nefesimizde zehirliyor. Şimdi, dünyayı kim kurtaracak?

Dünyayı kurtaracak sizsiniz. Bunun için dünyayı buraya doğru sürükleyen her türlü eylemlerimizi bırakarak değişmemiz gerekiyor. Örneğin gazeteler, haber kanalları ve internet haber sitelerinde bolca olumsuz haberler yer almakta. İntihar edenler, suç olayları, katiller, kazalar vb. insanlığı olumsuz etkileyerek korku, endişe, güvensiz ve stresli yapmakta. Oysa ki bu haber kanallarında sürekli gelişimi ve değişimi anlatan olumlu haberler verilse toplum olumlu yönde etkilenecektir. İnsan nasıl bir ortamda yaşıyorsa ona doğru değişir. Yani olumsuzlukları duyduğu ve gördüğü ortamda o da buna bürünecektir. Eğer değişimi gerçekleştirmezsek insanlık bu gezegenden silinecektir. Eski insan dünyayı bu noktaya getirmiştir. Yeni insan olarak iş başa düşmüştür. Artık yeni bir insan olarak, yani değişmiş yeni insan olarak dünyayı kurtarabiliriz. İnsanlar daha önce değişimi anlamadılar, ama şimdi herkes değişimi istiyor. İlk yapmamız gereken doğru nefes tekniklerini kullanarak kendimizde değişimi gerçekleştireceğiz. Çünkü ben değişirsem çevrem değişir, çevre değişirse dünya değişir. Değişim bilinci tüm bedenimi sarınca algılarım ve yargılarımda değişir. Doğayla savaşmak yerine doğayla bütünleşirim.

Bu dünyada tek bir insan bile değişmeye başlayınca, başkaları da harekete geçer. Göle düşen bir damlanın tüm gölü harekete geçirdiği gibi. Hadi hep birlikte bu dünyayı kurtaralım.

Sevgilerimle…

Ayrıca Orijinal Yoga Sistemi ücretsiz tanıtım çalışması için:

Yoga Academy Denizli – 0505 445 2337 – 0 505 629 0526

Yazan: Zeki GÜVEN – Yoga Antrenörü