Zeki Güven Yazdı:”Gerçek Başarı”

Zeki Güven Yazdı:”Gerçek Başarı”
Yayınlama: 30.04.2019
A+
A-

Merhaba sevgili okurlarım,

Başarının gerçeği, sahtesi olur mu? Bence olur. Öncelikle konuyu başarı nedir sorusuyla açmak gerekir. Küçüklüğümüzden beri bize başarılı olmamız için çok çalışmamız gerektiği söylendi. Çünkü başarılı olanlar iyi bir mesleğe sahip olan insanlardı. Doktor, mühendis, öğretmen veya iş adamıysanız başarılı sayılırsınız. Başarı, aslında başkalarının senin üzerindeki gerçekleştirme arzularını yerine getirilmesi de diyebiliriz. Başarı, başkalarının ve toplumun ne istediğine göre değil, benim ne istediğimle ölçülmeli. Başarı mutlulukla da orantılıdır. Bir kimse bir işi başardığını hissederse mutlu olur. Başaramamışsa mutsuz olur. O zaman başarı için şu soruyu sormak gerekir; Beni ne mutlu eder?

            Günümüzde insanlar başarılı olmak için hayatı boyunca mücadele eder. Zengin olmak, güçlü olmak, ünlü olmak veya güzel olmak gibi. İnsan olmadığı bir şey olmaya çalışır ve bu da acıya neden olur. Dünyevi düzeyde başarmak demek, acı çekmek demektir. Başarılı olanlar bir başarıdan ötekine doğru koşar, çünkü başarının getirdiği mutluluk uzun sürmez, bir süre sonra değerini kaybeder. Buradaki asıl çekici gelen şey ‘çabalama’ halinin kendisidir. Hedef başarı değil, çabadır. İnsan sürekli çabalayarak acılardan kaçmaya ve sürekli çalışarak acıyı hissetmemeye çalışır.

            İnsanlar dünyevi başarının kumdan saraylarını yapmak için tüm hayatlarını harcar. Bu kurgusal başarı sürekli bir bakım ister ve bakım için gece gündüz çaba gerekir. İnsan dünyevi başarı için kendini paralar ve ego onu destekler. Bu durumda gerçeği görmek imkansız hale gelir. Böylece kocaman bir ömür boşa harcanmış olur. Tüm bunlardan özgürleşmek için kişinin tek yapması gereken şey, koşturmayı bırakıp gökyüzüne bakmak ve gökyüzü gibi sade olmaktır. Genellikle insanlar sıradan olmak istemezler, sıra dışı olmaya gayret ederler. Oysa gerçek sıra dışılık sıradan olmayı umursamamaktır.

            Başarılı olmanın bir yolu da sezgileri dinlemektir. Sezgilerinize güvenin çünkü sezgiler özden gelen bir mesajlardır. Eğer kişi özüne merkezlenirse; kendisini bulup, kendisi olursa; acı ve zevk ikiliğini aşar ve hep mutlu olur. Artık mutlu olmak için “olmadığı şey olma”ya çalışmasına gerek kalmaz.

Gerçek başarı doğal ve kendin olmaktır. Olmadığınız şey olmaktan vazgeçip olduğunuz şey olunca yani kendiniz olunca gerçek başarı güneş gibi doğar. Bilmeye, öğrenmeye tutkulu ve meraklı olunca başarı peşi ardı sıra gelir. Tutkuyla merak ettikçe merak ettiğiniz şeyin peşinden daha çok gideceksiniz ve başarıya ulaşacaksınız.

Sevgilerimle…

Ayrıca Orijinal Yoga Sistemi ücretsiz tanıtım çalışması için:

Yoga Academy Denizli – 0505 445 2337 – 0 505 629 0526

Yazan: Zeki GÜVEN – Yoga Antrenörü

*Kaynak: Büyük Yoga Üstadı Akif Manaf, ‘’Başarı Nedir ve Nasıl Başarılı Olunur?’’ kitabı

Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.