Zeki Güven Yazdı:”İstemeli mi Dilemeli mi?”

Zeki Güven Yazdı:”İstemeli mi Dilemeli mi?”
Yayınlama: 09.04.2019
A+
A-

İnsanoğlu sanırım doğduğu günden beri istiyor. Bebekler ilgi istiyor, çocuklar oyuncak istiyor, gençler gelecek ve iyi bir meslek istiyor, yetişkinler iyi bir eş, iş, aş istiyor, olgun yetişkinlerde yapamadıklarını yapmak istiyor. Yani istekler hiç bitmiyor. Bu arada isteklerin arasına da dilekler giriyor. İsteklerin gerçekleşmesi için birçok şey diliyoruz. Peki bir şeylerin gerçekleşmesi için istemeli mi dilemeli mi?

İstek dürtüsü ebedidir. Çünkü istek dürtüsü ruhun içinde var. Bunu durduramazsınız. Ama isteğin yönünü ve niteliğini, kalitesini değiştirebilirsiniz. Önemli olan doğru şeyler istemektir. Aslında bu isteklerin altında yatan gerçek nedir?

İnsan aslında mutlu, huzurlu ve neşeli olmayı istiyor. Çünkü bu ruhun doğal halidir. İnsanoğlu bunun için çabalıyor, serveti bunun için kazanmak istiyor. Fakat bu çaba sırasında asıl istediğini unutup kendini kaybediyor. Farkındalığını kaybettiği için gösterdiği tüm çabalar acılara neden oluyor. Sonunda hastalanıyor, depresyona giriyor her türlü eziyet ve acılara maruz kalıyor. Aslında bir amacı var, ama bu amaç uğrunda bin tane isteği oluşuyor ve çabalamaktan yorgun düşüyor.

Eski bir hikayeye göre, bir gün bir adam tesadüfen çok güzel bir bahçeye girmiş. Bu muhteşem bahçede her dileği yerine getiren Kalpataru ağacı (Dilek ağacı) varmış. Adam çok yorgunmuş ve bu ağacın altında uykuya dalmış. Uyandığında acıktığını fark etmiş ve ‘’Ufff, çok acıktım, keşke bir yerlerden biraz yiyecek bulabilseydim’’ demiş. Tam bu sırada havadan son derece lezzetli yiyecekler belirivermiş. Adam o kadar açmış ki nerden geldiğini ve nasıl olduğunu bile düşünmeden afiyetle yemiş. Doyduktan sonra etrafına bakmış ve ‘’Keşke içecek bir şeylerde olsaydı’’ demiş. Dilemesiyle birlikte çeşitli içecekler belirmiş ve adam keyifle onları da içmiş. İşte bu sırada adam düşünmeye başlamış, bu dilediklerim nasıl oluyor diye. ‘’Acaba rüyada mıyım yoksa bunu bana hayaletler mi yapıyor ‘’ demiş ve hayaletler çevresini sarmış. Adam korkudan tir tir titremeye başlamış ve ‘’Kesin beni öldürecekler’’ demiş ve adam ölmüş.

Aslında bu Kalpataru yani dilek ağacı senin yüreğin. Ne istediğin ve dilediğin çok önemli.

O yüzden doğru isteklere doğru yollarla ulaşmak gerekir. Bu konuda başarılı olmak için konsantre olmak ve isteklere yoğunlaşmak gerek. Bunun için Orijinal Yoga Sisteminde bulunan yüzlerce teknikte, kişi yapmak istediklerine ve amaçlarına yoğunlaşarak asıl amacına ulaşmaktadır.

Orijinal Yoga Sisteminde dilekleriniz aracılığıyla istekleriniz gerçekleşir. Daha önceki yazılarımda çakralardan bahsetmiştim. Karın ve göğüs çakrası arasında kalp çakramız vardır. Kalp çakramızın adı Hrit çakradır. Bu çakranın bir özelliği de  dileklerimizi gerçekleştirmektir. Bu çakranın simgesinde bir dilek ağacı vardır. Bu ağacı dışarıda aramayın ve bez bağlamanıza da gerek yok. Bu sizde mevcut olan bir ağaçtır. Orijinal Yoga Sistemi teknikleri düzenli uygulandığında tüm dilekleriniz, hatta çok önceden dilediğiniz şeyler bile gerçekleşmeye başlayacaktır. Bu arada dilekler önemlidir. Ağızdan çıkardığımız veya kalbimizden geçirdiğimiz dilekler sizin için engel teşkil edebilir. Hep spiritüel şeyler dileyin çünkü onlar öteki şeyleri kapsar. Örneğin bir ev diliyorsunuz, bunu sizin tekamülünüzü hızlandırması için dileyin. O zaman en doğru eve sahip olacaksınız. Doğru eve sahip olduğunuzda mutlu, neşeli ve huzurlu olacaksınız ve doyuma ulaşacaksınız. Doğru olamayan dilekler kişiyi tüketebilir, yok edebilir.

Dilekleriniz ve istekleriniz sizin tekamülünüzü hızlandırsın. Bunun için dilek ve istekleriniz bütünün hayrına olsun.

Sevgilerimle…

Ayrıca Orijinal Yoga Sistemi ücretsiz tanıtım çalışması için:

Yoga Academy Denizli – 0505 445 2337 – 0 505 629 0526

Yazan: Zeki GÜVEN – Yoga Antrenörü

*Kaynak: Büyük Yoga Üstadı Akif Manaf, ‘’Ruh Nedir ve Nasıl Yaşanır?’’ ve ‘’Yoga Çakralar-Enerji Merkezleri’’ kitabından…

Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.