Ana Sayfa Arama Galeri Video
Üyelik
Üye Girişi
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Zeybekci Egeli İhracatçılar ile Buluştu

Ege İhracatçı Birlikleri Yönetim Kurulları Ortak Toplantısı, önceki dönem Ekonomi Bakanı ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Nihat Zeybekci’nin katılımı ile Ege İhracatçı Birlikleri’nde gerçekleşti. Toplantıda Türkiye’nin kalkınmasının temelinde ihracatın artırılması olduğu bir kez daha vurgulandı ve bu amaçla yapılan çalışmalar hakkında üyelere bilgi verildi.

 Ege İhracatçı Birlikleri

Ege İhracatçı Birlikleri Ortak Yönetim Kurulu Toplantısı açılış konuşmasını Ege İhracatçı Birlikleri Koordinatör Başkanı Jak Eskinazi gerçekleştirdi. Konuşmasına Yönetim Kurulu Ortak Toplantısı’na katılan önceki dönem Ekonomi Bakanı ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Nihat Zeybekci’ye katılımlarından dolayı teşekkür ederek başlayan Eskinazi, konuşmasında güncel ekonomik gelişmeler ve EİB’in faaliyetleri hakkında bilgiler verdi. EİB’in 2018 yılında ihracatını %13 arttırdığını belirten Eskinazi, bu artışta gerçekleştirilen faaliyetlerin katkısının büyük olduğuna dikkat çekti.

24 OCAK KARARLARI OLMASA BUGÜN BU İHRACAT RAKAMLARINI GÖREMEZDİK

24 Ocak 1980 kararlarının 39uncu yılı olması sebebiyle bu konuya değinen Eskinazi, “o dönemde devrim sayılabilecek 24 Ocak Kararları”nı uygulama koyarak ülkemizin dışa açılmasının ve dış ticaretin serbestleşmesinin önünü açan rahmetli Turgut Özal ve Süleyman Demirel’i de rahmetle anmak isterim. O gün bu adımlar atılmasaydı, şu an bu ihracat rakamlarına ulaşmayı hayal bide edemezdik.” şeklinde konuştu.


KORUNMA ÖNLEMLERİNDEN EN ÇOK UYGULAYAN ÜLKELERİN VATANDAŞLARI ETKİLENİR

Konuşmasında İran Meclisince geçtiğimiz günlerde onaylanan ülke içinde üretilen malların ithalatını 21 Mart 2021 tarihine kadar yasaklamayı içeren düzenlemenin, Avrupa Birliğince Türkiye’den ithal edilen inşaat çeliğine yönelik kota uygulamasının ülkemiz ihracatını olumsuz yönde etkileyeceğini ifade eden Eskinazi, “Dünya ticaretinin adil ve serbest bir hale getirilmesi, tüm ülkelerdeki üreticiler ve ihracatçılar için büyük önem taşımaktadır. Şunu unutmayalım ki korumacı politikadan en çok etkilenenler her zaman o ülkenin vatandaşları olur. Bu uygulamalar mutlaka enflasyonla sonuçlanır.” dedi.

EKONOMİK VE TİCARİ ANLAMDA YENİ BİR DÜNYA KURULUYOR

Toplantıda Egeli İhracatçılara seslenen Nihat Zeybekci, dünyadaki ekonomik gelişmeler hakkında

değerlendirmelerde bulundu. Dünyada siyasi ve ideolojik kutuplaşmanın yerine ticari ve ekonomik bloklaşmaların aldığını belirten Zeybekci, gelecekte bu kutuplaşmanın daha da artacağını dile getirdi. Dünyadaki ekonomik ağırlık merkezinin değiştiğini dile getiren Zeybekci, “Eksen Amerika’nın ortasından Atlantik’in ortasına, daha sonra Avrupa’nın batısına kaydı. Giderek Türkiye’nin bulunduğu yere geldi. Bunun nedeni Asya-Pasifik bölgesindeki Çin, Hindistan ve Kore’nin etkisi.” şeklinde konuştu.

İZMİR TİCARİ AÇIDAN DÜNYANIN EN AVANTAJLI BÖLGELERİNDEN BİRİ

Dünyadaki en başarı Eximbank’ı Türkiye’nin kurduğunu aktaran Zeybekci, “Türk Eximbank 2017’de dünyada ikinci sıradaydı. O tarihte Güney Kore’nin hemen arkasındaydık. Bu yıl da Güney Kore’yi geçerek dünyada 1 numaraya yükseleceğiz.” diye konuştu. E-ticaretin her geçen gün hızlı bir şekilde büyüdüğüne değinen Zeybekci, dünyadaki e-ticaretin kendi içindeki büyüme hızının ortalama yüzde 17 civarında seyir ettiğini aktardı. Zeybekci, yaklaşık 5 yıl sonra dünyadaki ihracatın yüzde 50’sinin e-ihracat haline geleceğine işaret etti. İzmir’in ekonomik olarak önemine değinen Zeybekci Türkiye’nin devasa projelerinin hepsi İzmir’e doğru gidiyor. İzmir bundan 15 sene önce Türkiye’nin 2’inci büyük ekonomisiydi. Bugün 3’üncü büyük ekonomisi. İzmir dünyanın en avantajlı bölgesi. İzmir’in bir başarı hikayesine ihtiyacı var.” şeklinde görüşlerini ifade etti.