Zorlu, İzmir’in kalbine gökdelen dikmeye hazırlanıyor!

Zorlu Holding’in İzmir’in merkezine yapacağı gökdelen proje tartışılmaya devam ediyor. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Soyer, projeye sıcak bakarken, Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, gökdelenin bir hançer gibi şehrin kalbine saplanacağı görüşünde.

Zorlu, İzmir’in kalbine gökdelen dikmeye hazırlanıyor!
Yayınlama: 06.12.2019
A+
A-

İzmir’in merkez ilçelerinden biri olan Konak’ta, Zorlu Holding’in yapmayı planladığı gökdelen projesi ile ilgili tartışmalar alevleniyor. 60 kat ve 250 metre yükseklikte olması beklenen Gökdelen projesi ile ilgili Yeniasır gazetesi’ne konuşan İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkanı Tunç Soyer, gerçekleştirilecek projeye karşı olmadığını, plan ve proje itibari ile ilgili tüm izinlerin daha önce verildiği yapacak olan şirketin yasal hakkı olduğunu ifade etti.

RUHSAT NE ZAMAN VERİLDİ?

2008 yılında ruhsatın alındığı ifade edilen projenin onayını dönemin İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Konak Beleidyesi’nin verdiği ortaya çıktı. Ahmet Nazif Zorlu yönetimindeki holdingin hazırladığı proje, imar planları nedeniyle 3 kez dava edildiği ve mahkemeden döndüğü belirtiliyor.

BAŞKAN BATUR: KONAK’IN KALBİNE HANÇER GİBİ SAPLANACAK

Konak Belediye Başkanı Abdül Batur’un geçtiğimiz günlerde yapılan meclis toplantısında konu ile ilgili çarpıcı bir değerlendirme yaptı. Başkan Batur, Konak sınırları içerisine yapılması planlanan gökdelen projesinin ‘Konak’ın kalbine hançer gibi saplanacak bir bina. İçimize hiçbir şekilde sinmiyor. Kentin merkezinde bu tür yapıların yapılmasına karşı bir anlayış içerisindeyiz’ demişti.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN DİKEY YAPILAŞMAYI ELEŞTİRMİŞTİ

Son yıllarda özellikle İstanbul,Ankara ve İzmir gibi metropollerde dikey yapılaşmada ciddi bir artış yaşanıyor. Özellikle İzmir’in bayraklı ilçesinde sayısı her geçen yıl artan gökdelen sayıları ile dikey yapılanmanın merkezi olarak kabul ediliyor. cumhurbşaknı Erdoğan’ın da bir süre önce gündeme getirdiği dikey yapılaşaması eleştiri ile, Valilerimiz, belediye başkanlarımızdan rica ediyorum; lütfen şu dikey yapılaşmaya illerimizde, ilçelerimizde müsaade etmeyelim. Bu konuda, bizim mimari anlayışımızda yatay mimari esastır, biz buna odaklanmalıyız. Fevkalade şartların dışında buna odaklanmamız halinde şehirlerimizin çok daha güzel olduğunu, çok daha farklı olduğunu göreceksiniz. Şehirlerimizin çirkin binalarla kirletilmesine daha fazla tahammül edemeyiz. Köylerimizi, yaylalarımızı çirkin yapıların istilasına izin vermemeliyiz.’ ifadeleri ile ndikey yapılanmaya karşı olduğu ifade etmişti.

ZORLU’NUN GÖKDELEN ISRARI VE SOYER PROJEYE OLUMLU YAKLAŞMASI SORU İŞARETİ YARATIYOR

Cumhurbaşkanı Erdoğan’a yakınlığı ile bilinen Türkiye’nin önde gelen büyük holdinglerinden biri olan Zorlu Holding’in Cumhurbaşkanının bu eleştirisine rağmen neden böyle bir projeyi İzmir’de hayata geçirmek istediği da tartışma konusu oldu. Başkan Soyer’in kent bilinci ve kentin dokusunun korunması ile ilgili dah önce verdiği ifadelere rağmen bu projeye olumlu yaklaşması da kafalarda soru işareti yarattı.

Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.