Ana Sayfa Arama Galeri Video
Üyelik
Üye Girişi
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

100. YILDA PAMUKKALE FOTOĞRAF SERGİSİ AÇILDI

Denizli Gazeteciler Cemiyeti tarafından

Denizli Gazeteciler Cemiyeti tarafından 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü kapsamında 100. Yılda Pamukkale Fotoğraf Sergisi açıldı. 64 eserin yer aldığı sergi, 11 Ocak Perşembe gününe kadar Turan Bahadır Sanat Galerisi’nde ziyarete açık olacak.

Denizli Gazeteciler Cemiyeti (DGC), 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü kapsamında ‘100. Yılda Pamukkale’ adlı fotoğraf sergisini açtı. Turan Bahadır Sanat Galerisi’nde yapılan açılış törenine; TBMM Başkan Vekili Gülizar Biçer Karaca, AK Parti Denizli Milletvekili Nilgün Ök, Gelecek Parti Denizli Milletvekili Sema Silkin Ün, Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Pamukkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kutluhan, Pamukkale Kaymakamı Uğur Bulut, Merkezefendi Kaymakamı Abdullah Demir, Denizli Barosu Başkanı Adnan Demirdöğer, Pamukkale Belediye Başkanı Avni Örki, Merkezefendi Belediye Başkanı Şeniz Doğan, Denizli Sanayi Odası Başkanı Selim Kasapoğlu, Denizli Ticaret Odası Başkan Yardımcısı Hasan Aracı, Tabip Odası Başkanı Fazıl Necdet Ardıç, Denizli SMMO Başkanı Osman Erdemir ile davetliler katıldı.

“MUHAMMET KARAÇAY SANDIKTAN BİR ŞEYLER ÇIKARIYOR”

Açılışta konuşan DGC Başkanı Osman Nuri Boyacı; “Muhammet Karaçay arkadaşımız sandıktan bir şeyler bulup çıkarıyor. Sadece kendi sandığı değil, Denizlimizin önemli isimlerinin arşivlerinden fotoğrafları da bulmakta ve ortaya çıkarmakta oldukça mahir. Özellikle yerel gazetecilik, 1980’li yıllardan sonra ofset tekniğe geçti. Daha önce tipo baskılı gazeteler vardı. Tipo baskılı gazeteler fotoğraflar çok kullanılmıyordu. Daha çok klişe baskı oluyordu ve oldukça da maliyetliydi. 1980’li yıllardan sonra gazetelerimizde fotoğraflar önce siyah beyaz, daha sonra renkli fotoğraflar görmeye başladık. Gazeteci arkadaşlarımızın çektiği fotoğraflar özellikle 1990’lı yıllardan sonra oluşuyor. Muhammet Karaçay ‘Fotoğraflarla Anılar’ programından bulup çıkarmış” dedi.

“SERGİMİZDEKİ EN ESKİ FOTOĞRAF 1933 YILINA AİT”

Sergideki en eski fotoğrafın 1933 yılına ait olduğunu ifade eden Boyacı; “O nedenle sergimize ‘100. Yılda Pamukkale’ ismini verdik. Yaklaşık 90 yıllık fotoğraflardan oluşuyor. Orhan Özdemir’in arşivinden günümüze taşınmış bir fotoğraf. Bu fotoğrafın arkasında da şöyle bir not var: ’19.5.1933 Perşembe ve Cuma günü alatürke saat 4’te Denizli’de 24 kişi coşkun bir hareketle yola çıktık. Yol da zifiri karanlık. Uzanan dar yollardan düşe kalka Pamukkale yolunu kat ediyorduk. Tastamam 3 saat yorucu bir yürüyüşten sonra gözleri kamaştıran Pamukkale’ye vasıl olduk. İşte bu günün hatırası.’ Özel arşivlerden ve gazeteci meslektaşlarımızın vizörüne yansıyan karelerden oluşan fotoğraf sergimizde Denizlimizin doğa harikası, Dünya Miras Listesi’nde yer alan Pamukkale’nin tanıtımına bir nebze olsun katkıda bulunmayı amaçladık” diye konuştu. 64 eserin yer aldığı sergi, 11 Ocak Perşembe gününe kadar ziyarete açık olacak.