Ana Sayfa Arama Galeri Video
Üyelik
Üye Girişi
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

2023 Takdir ve teşekkür belgesi not ortalaması kaç?

2022 – 2023 Eğitim

2022 – 2023 Eğitim Öğretim döneminde yarıyıl tatiline kısa bir süre kala karne not ortalaması hesaplama ekranı, öğrenciler tarafından araştırılmaya başlandı. e-Okul aracılığıyla notlarını takip edenler, 2023 Takdir ve Teşekkür Belgesi not hesaplama yöntemini sorguluyor. Peki, Karne not ortalaması nasıl hesaplanır? e-Okul sistemi üzerinden takdir teşekkür hesaplaması nasıl yapılır? İlkokul not ortalaması nasıl ÖĞRENİLİR? Takdir belgesi kaç puanla alınır? Teşekkür belgesi kaç puan 2022? Tüm bu soruların yanıtları ve daha fazlası haberimizde. 

2023 Takdir Ve Teşekkür Belgesi Not Hesaplama Yöntemi Nedir?

Okul öğrenci ödül ve disiplin kurulu, derslerdeki gayret ve başarılarıyla üstünlük gösteren, özürsüz devamsızlık süresi 5 günü geçmeyen, tüm derslerden başarılı olan, dönem puanlarının ağırlıklı ortalaması 70,00 ten aşağı olmayan ve davranış puanı 100 olan öğrencilerden 70.00 – 84.99 arasında not alanlara teşekkür belgesi, 85.00 ve daha yukarı alanlar ise takdir belgesi ile ödüllendirilmektedir. Ortaöğrenim süresince en az üç öğretim yılının bütün döneminde takdir belgesi alanlar ise üstün başarı belgesi almaya hak kazanmaktadır. 

Herhangi bir dersten not ortalaması 50’nin altında olduğunda o ders başarısız olarak sayılıyor. Bir dersten 50’nin altında notu olan yani zayıfı olan öğrencilere, 2023 takdir ve teşekkür belgesi not hesaplama yöntemi uygulanmıyor, takdir ve teşekkür belgesi verilmiyor. 

Karne Not Ortalaması Nasıl Hesaplanır?

Yarıyıl tatiline sayılı günler kala araştırılan karne not ortalaması nasıl hesaplanır sorusu yöneltilmeye başlandı. Not ortalaması hesaplama, 1. yazılı puanının 2. ve varsa 3. yazılı puanı ile toplanmasının ardından toplam yazılı sayısına bölünmesiyle ortaya çıkmaktadır. Tüm dersler için bu işlemi gerçekleştiren öğrenciler, ders başına çıkan not ortalamalarının hepsini toplar. Topladıkları not ortalamasını ise o dönem kaç ders aldıysa ona böler. Öğrenciler böylece o dönemin karne not ortalamasını öğrenmiş olur. 

E-Okul Ne Zaman Kapanacak?

E-Okul Veli Bilgilendirme Sistemi, bakım ve onarım zamanları haricinde kesintisiz olarak hizmet vermektedir. Dönem sonlarında yaşanan yoğunluk nedeniyle girişlerde aksaklıklar yaşanabilmekte, bu durum ise öğrenciler tarafından E-Okul VBS’nin kapatıldığı şeklinde yorumlanmaktadır. E-Okul karne döneminde öğrencilerin erişimine açık olmaya devam edecek. Öğrenciler tarafından karneler için not girişinin tamamlanmasını nitelemek için kullanılan E-Okul ekranın kapanması ise artık mümkün gerçekleşmemektedir. Karne gününe kadar E-Okul ekranı açık kalmaktadır.