Ana Sayfa Arama Galeri Video
Üyelik
Üye Girişi
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

4. Geleneksel Avrupalı Denizlililer buluşması bu yıl Çal’da gerçekleşecek!

4. Geleneksel Avrupalı Denizlililer Denizli Buluşması 2023 yılında Üzüm Diyarı Çal’da gerçekleşecek.

4. Geleneksel Avrupalı Denizlililer

Avrupa Denizlililer Derneği’mizin öncülüğünde ve Denizli Çal Belediye Başkanı Fethi Akcan’ın ev sahipliğinde bu yıl “4. Geleneksel Avrupalı Denizlililer Buluşmasını” 25 Temmuz 2023 Salı günü Üzüm Diyarımız Çal’da gerçekleşecek. Avrupalı Denizlililer, Çal Kumral Mesireliğinde kahvaltı programında bir araya gelecek. Kahvaltı etkinliğinin ardından Kısık Kanyonu’na gezi düzenlerek, Çal’ın Çamlık Mesireliğinde Yöresel ürünlerin tanıtımı, ikram ve bir konserle etkinlik sona erecek.

BAŞKAN İNCEÖREN’DEN DAVET

Avrupa Denizlililer Derneği Başkanı Ali İnceören, ‘Geçtiğimiz yıl Tavas’ta gerçekleştirdiğimi etkinliği bu defa üzüm diyarı Çal’da bir araya geleceğiz. Denizlili hemşehrilerimizi doğa ile iç içe olacağız bu güzel etkinlikte bir araya gelmeye davet ediyorum. Çalımızın güzelliklerini yaşayacağımız, memleketimizin güzel havasını içimize çekeceğimiz bu etkinliğe bekliyoruz’ ifadelerini kullandı.

Etkinlikle ilgili Avrupa Denizlililer Derneği’nde yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

Etkinliğimizin önemi, 06 şubat 2023 Türkiye’mizde meydana gelen deprem bizlere bir daha memleket kavramının ne kadar önemli olduğunu göstermiştir. Anne, Baba, büyüklerimizin doğup büyüdükleri, yakınlarımızın yaşadıkları bu topraklarla olan gönül bağlarımızı pekiştirmek, ayakta tutmaya gayret etmemiz çok önemlidir. Eğer bu bağlar koparsa işte o zaman dilimizden, kültürümüzden, örf, adet ve geleneklerimizden kopmuş oluruz. Avrupa’da doğup büyüyen çocuklarımız tatillerinde memleketlerine daha da az gittiklerine hepimiz şahidiz. Bu sebepten dolayı bizler bu tür organizasyonlarla onlara memleketlerinde onlara ev sahipliği yapan belediye başkanlarımızın olduğunu, kendilerine her yıl memleketimizin farklı ilçelerini tanıma imkanını sağlamayı arzuluyoruz.

Buradan tüm Avrupalı Denizlili hemşerilerimize ve Avrupa’dan Denizli’ye kesin dönüş yapmış olan herkesi Çalın üzümünü, yaprağını, pekmezini tatmaya, doğal güzelliklerini görmeye davet ediyoruz. Tüm buluşmalarımıza katılım ücretsizdir.

Avrupa Denizlililer Derneği olarak Türkiye’mize baş sağlığı dileriz, deprem bölgesinde hayatını kayıp edenlere Allah’tan rahmet, geride kalan hasta ve yaralılarımıza şifalar dileriz. Avrupa Denizlililer Derneği depremin ilk saatlerinden itibaren sizlerin katkılarıyla yardımlarınızı ulaştırmaya gayret ettik. Bizlere destek veren ve yardım elini uzatan tüm insanlarımıza buradan teşekkür etmeyi bir borç biliriz.Tüm Müslüman Aleminin Ramazanı Şerifi hayırla geçmesini temenni ederiz.

Kayıt için: https://bit.ly/DenizliBulusmasi2023