Ana Sayfa Arama Galeri Video
Üyelik
Üye Girişi
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

6. DEĞİŞİK DOĞAL TAŞ TASARIM YARIŞMASINDA FİNALİSTLER BELLİ OLDU

Bu haberin fotoğrafı yok

Doğal taş sektörünün en büyük küresel buluşması Marble İzmir-Uluslararası Doğaltaş ve Teknolojileri Fuarı, 6. Uluslararası Değişik Doğal Taş Tasarım Yarışmasıyla da taşa sanat katan yetenekleri bir araya getiriyor. Yarışmaya 20 ülkeden genç tasarımcı adayları, doğal taş kullanarak oluşturdukları toplam bin 265 projeyle katıldı.,

İzmir Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde, İZFAŞ tarafından düzenlenen Marble İzmir Doğaltaş ve Teknolojileri Fuarı, 17-20 Nisan 2024 tarihleri arasında 29. kez kapılarını ziyaretçilerine açmaya hazırlanıyor. Fuar kapsamında düzenlenen 6. Uluslararası Değişik Doğal Taş Tasarım Yarışmasıyla da, Türk doğal taşının pazarda yenilikçi yüzünün ortaya konulması amaçlanıyor. Yarışmacılar projelerinde, mevcut doğal taş ya da doğal taş artıklarından üretilecek dekoratif ev eşyaları tasarlıyor.
Serüvenine ulusal katılımla başlayan yarışma, iki yıldır yurt dışı başvurularının da yapılmasıyla uluslararası bir boyut kazandı. Yarışmaya bu yıl, Türkiye’nin yanı sıra; Almanya, Azerbaycan, Polonya, Rusya, Türkmenistan, Kazakistan, Kosova, Gürcistan, Mısır gibi ülkelerin de aralarında bulunduğu toplam 20 ülkedeki 69 üniversiteden genç tasarımcılar, bin 265 proje ile başvurdu. Akademisyenlerden tasarımcılara ve sektör profesyonellerine kadar birçok önemli ismin jüride yer aldığı yarışmada, finale kalan 34 proje belirlendi. Aydınlatma ürünlerinden mutfak gereçlerine ve aksesuarlara kadar farklı tasarımların olduğu eserler, büyük beğeni topladı.
Fuar İzmir’de gerçekleşen tasarımcı-firma buluşmasında ise genç yetenekler, sektörün önde gelen üretici firmalarına tasarım sunumlarını gerçekleştirdi. Firmaların değerlendirmesi sonucu, finale kalan 34 tasarımın üretiminin yapılması kararlaştırıldı.

Ödüller açılış günü sahibini bulacak
Üretimi gerçekleştirilecek projeler, 17-20 Nisan 2024 tarihleri arasında 29. Marble İzmir Fuarında sergilenecek. Final ve ödül töreni ise fuarın açılış gününde gerçekleştirilecek. Toplam ödül miktarının 540 bin TL olduğu yarışmada, ilk üç projenin ödüllendirilmesinin yanı sıra; Ege İhracatçılar Birliği Yurt Dışı Fuar Katılım Ödülü, firma özel ödülleri, tasarımların tescili ödülü, tasarımların üretimi ödülü, staj ödülü, tatil ödülü gibi çeşitli ödüller de verilecek. Yarışmaya en çok öğrencinin başvuru yaptığı üniversiteye de 3D yazıcı hediye edilecek.