Ana Sayfa Arama Galeri Video
Üyelik
Üye Girişi
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

7 Asırlık Geleneğe Kar Yağışı Engeli!

Acıpayam’ın Alaattin Mahallesi’nde 700 yıldır düzenlenen Taşkın Dede Yağmur Duası etkinliği, 21 Nisan’da (bugün) düzenlenmesi planlanıyordu. Dün akşam saatlerinde başlayan sert hava muhalefeti nedeniyle etkinlik 28 Nisan Pazar günü’ne ertelendi.

Acıpayam’ın Alaattin Mahallesi’nde 700

Acıpayam’ın Alaattin Mahallesi’nde 7 asırdır devam eden Taşkın Dede Yağmur Duası’ etkinliği 21 Nisan’da gerçekleştirilmesi planlanıyordu. Her yıl binlerce insanın toplandığı bu şölen, dün akşam saatlerinde etkili olan kar yağışı ve soğuk hava nedeniyle ileri bir tarih ertelenmesine karar verildi. Buna göre Taşkın Dede Yağmur Duası, 28 Nisan 2019 Pazar günü saat 11’de gerçekleştirilecek.

HAZIRLIKLAR YAPILMIŞTI

Her yıl geleneksel olarak düzenlenen Yağmur Duası, yöre halkının katılımı ile adeta bir şölen etkinliğinde geçiyordu. Geleneksel duada 30 kazanda hazırlanacak, 5 bin kişilik yahni, keşkek ve aşure ikramı yapılıyordu. Bu yıl da imece usulü yapılan etkinlik için hazırlıklar yapılmıştı. Alaattin Mahallesi’nde vatandaşlar yahni için etleri, aşure ve keşkek için malzemeleri de hazırlamıştı. Ancak dün gerçekleşen hava muhalefeti nedeniyle etkinlik önümüzdeki haftaya ertelendi. Bir haftalık ertelemenin Taşkın Dede Yağmur Duası’na katılımı daha çok arttırması bekleniyor.

Haber: Serkan ÖZKURT