Ana Sayfa Arama Galeri Video
Üyelik
Üye Girişi
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

81 ilde risk durumlarına göre aynı uygulamalar devam edecek

‘Kontrollü normalleşme’ sürecinde iller Kovid-19 vaka oranı ile düşük-orta-yüksek-çok yüksek riskli olarak sınıflandırılmasının ardından geçen 2 haftalık süreçte Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan;”Şehirlerimizdeki durumu bir süre daha sürdürme kararını aldık.”dedi.

'Kontrollü normalleşme' sürecinde iller

Cumhurbaşkanlığı Kabinesi, Beştepe’de toplandı. Toplantının ana gündemi koronavirüsle mücadelede alındı.Toplantıda illerdeki vaka sayılarındaki artış masaya yatırıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın toplantı sonrasında alınan kararları açıkladı.Toplantıda kademeli normalleşmede geçen 2 haftalık süreç değerlendirildi. Elde edilen veriler doğrultusunda önemli kararlar alındı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan;”Vaka, ağır hasta ve vefat sayılarını belli bir rakamın altına düşürmemiz gerekiyor. Geçtiğimiz kabine toplantımızda şehirlerimizi vaka hastane kapasitesi ve aşılama gibi kriterlere göre sınıflandırmıştık. Yeni normalleşme tedbirlerini sizlerle paylaşırken şehirlerimizi tedbirlere uyma derecesine göre gelecekte hangi sınıflandırmada yer alacaklarına karar vereceğini söylemiştik. Bugünkü kabine toplantımızda son 2 haftadaki gelişmelerin etrafında durduk. Aşılama yaygınlaştıkça salgınla mücadelenin daha etkin hale geldiğini görüyoruz. Tedbirlere özellikle uyulmasıyla süreci daha yakından takip edeceğiz. Şehirlerimizdeki durumu bir süre daha sürdürme kararını aldık. İnşallah bundan sonra daha bilinçli davranarak bu meselenin üstesinden geleceğiz. Tedbirlere uymamız halinde yeniden kısıtlamaların gelmesinin kaçınılmaz olduğunu bir kez daha hatırlatmak istiyorum.”dedi.