Ana Sayfa Arama Galeri Video
Üyelik
Üye Girişi
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

90 bin taşerona kadro ne zaman gelecek ve kimleri kapsayacak?

Çalışma ve Sosyal Güvenlik

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı bünyesinde yürütülen geçici ve taşeron işçiye kadro çalışması son aşamaya gelirken, bu düzenlemeden yararlanacak olanlar merak içinde kamuda kadroya geçen taşeron son dakika açıklamalarına kilitlendi. Sözleşmelilerin kadroya geçişi ardından 90 bin taşeron işçi kimleri kapsıyor, taşerona kadro ne zaman verilecek sorularına yanıt aranmaya başlandı. Özellikle 2023 taşerona kadro düzenlemesine yönelik Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin’in açıklamaları beklenirken, teknik çalışmalarda son aşamaya gelindiği bilgileri yayılıyor. Peki, TAŞERONA KADRO NE ZAMAN GELECEK, 90 BİN TAŞERON İŞÇİ KİMLERİ KAPSIYOR? 4a taşeron işçilere kadro var mı? Hangi taşeron kadroya alınacak? Taşeron kadro belediye son dakika gelişmesi var mı? Tüm bu soruların yanıtları ve çok daha fazlası haberimizde. 

90 bin taşerona kadro ne zaman gelecek ve kimleri kapsayacak sorusu gündemin en sıcak konularından biri olarak ön plana çıkıyor. Geçtiğimiz 2022 yılının son günlerinde Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin tarafından yapılan açıklama ile 90 bin taşeron işçinin kadroya geçiş sürecine ilişkin umut ışığı belirmişti. Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde görüşülen Emeklilikte Yaşa Takılanlar EYT düzenlemesinin ardından 2023 taşerona kadro düzenlemesinin de gündeme gelmesi bekleniyor. 

Taşerona Kadro Ne Zaman Gelecek?

Gündemin en sıcak konularından biri olan ve 90 bin taşerona kadro ne zaman gelecek sorusu yanıt ararken, konuyla ilgili teknik çalışma yaptıklarını aktaran Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, düzenleme sonrası eksik kalan 90 bin taşeron işçinin kadro alacağını duyurmuştu. 

90 bin taşerona kadro ne zaman gelecek ve kimleri kapsayacak konusuna ilişkin açıklama yapan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, “Taşeron işçilerin kamuda kadrolu işçi haline gelmesi konusunda geçtiğimiz yıllarda hükümetimiz önemli bir reforma imza attı. Yaklaşık 1 milyon işçiye kadro verildi. O zamanlarda 90 bin işçi bu fırsattan istifade edemedi. Onların problemlerini kasım ayında ya da daha erken çözmüş olacağız. Şu anda geçici işçiler sorunu var. 90 bin işçinin kadroya alınması için çalışmalarımız sürüyor” 

90 Bin Taşeron İşçi Kimleri Kapsıyor?

90 bin taşeron işçi kimleri kapsıyor sorusu bu süreçte yanıtı en çok merak edilen sorular arasında yer alıyor. 2023 taşerona kadro düzenlemesine ilişkin henüz detayların net olarak ortaya çıkmamış olması, bu soruya da net bir cevap verilmesinin önüne geçiyor.

Denizli haberleri için tıklayın!

İzmir haberleri için tıklayın!