Ana Sayfa Arama Galeri Video
Üyelik
Üye Girişi
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Abbas Güçlü TED Denizli Koleji’nde

Bu haberin fotoğrafı yok

TED Denizli Koleji Gazeteci – Yazar Abbas Güçlü ile “Doğru Okul” söyleşisini öğrenciler, öğretmenler, veliler ve davetlilerin katılımı ile gerçekleştirdi.

Öğrenciler, öğretmenler ve velilerle üç ayrı oturumda gerçekleşen söyleşilerde; eğitim sistemi, sınavlar, kendini bulmak, özgüven, farklı alanlarda gelişmek, iş yapma biçimleri , geleceğe yön vermek gibi birbirinden farklı pek çok konu yer aldı.

Mesleklere değer katanın o mesleği yapanlar olduğunu vurgulayan Abbas Güçlü “Eğitimde roller değişmeli, hızla değişen dünyamızda artık her şeye ulaşmak çok kolay. Öğrencilerin kendini farklı alanlarda geliştirmesi, farklı bilgilere ulaşmanın yollarını bulması gerekli, Artık en iyi okul yok. Doğru okul var. Bu doğru okul ise sistemin dışına çıkmayı başaran, çocukların mutlu olduğu okullar. Öğrencilerimizin mutlu insanlar olmaları önemli. Kendi geleceklerine kendileri yön vermeliler. Hangi işi yaparlarsa yapsınlar en iyi şekilde yapmanın yollarını keşfetmeliler. Kendilerini geliştirmek istedikleri alanlarda rol modeller ile bir araya gelmeleri önemli. Farklı alanlarda gelişen, çok yönlü, alt yapısı güçlü gençler dünyanın herhangi bir yerinde okuyabilir, yaşayabilir. Eğitim sisteminde derslerin hayatın bir parçası olduğu, hayatta bir karşılığı olduğu gösterilmeli. Öğrencilerinin farklı özelliklerini keşfeden, yeteneklerini, hayallerini tespit edip, geliştiren, yaratıcılığı destekleyen okul doğru okuldur. Aynı zamanda gençlerler de bütün şanslarını zorlamalı. Proje mantığı ile düşünebilmeli, yabancı dile önem vermeli. Ancak kendi geleceğine yön verebilen gençler hayat başarısını daha kolay yakalayabilir. Aynı zamanda bireye göre eğitim modeli geliştirmeli. Aynı sınıfta farklı özellikleri bulunan öğrencilere aynı model ile eğitim veremezsiniz. Milyonlarca seçeneğin olduğu dünyamızda seçenekleri dörde indiremezsiniz. Daha çok üreten ülke olmanın kaynağı eğitim. Bunun için çocuklarımızın severek yaptığı mesleklere yönlendirilmesi önemli. Bu konuda da başta öğretmenlerin eğitiminden velilerin bakış açısını değiştirmesine kadar pek çok alanda var olan düşünce ve iş yapma biçimlerini değiştirmek gerekiyor.” dedi.

“Çağdaş Eğitimin Olmadığı Yerde Kalkınma Olmaz”

TED’in 90 yıllık bir kurum olduğunu belirten ve taşıdığı misyonun önemine vurgu yapan Güçlü; çağdaş eğitim olmadığı yerde kalkınmanın olamayacağını ve üreten ve sorun çözen, doğru insan ve iyi vatandaş yetiştirmenin öncelikli olması gerektiğini belirtti.

Kuruldukları günden itibaren bulundukları kentin eğitim, sosyal, kültürel, ekonomik gelişimine katkı sağlamayı ilke edindiklerini belirten TED Denizli Koleji Yönetim Kurulu Üyesi Handan Oto Abbas Güçlü’ye, velilere ve öğrencilere teşekkür etti.