Ana Sayfa Arama Galeri Video
Üyelik
Üye Girişi
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Adnan Keskin İş Bankası Tartışmalarını Değerlendirdi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “Siyasi partinin bankası mı olur? İş Bankası’nın yüzde 28’i CHP’nin. Atatürk’ü suistimal ediyorlar” sözleri üzerine başlayan tartışmaların ardından Egeyön konu ile ilgili görüşlerini CHP milletvekilliği ve İş Bankası Yönetim Kurulu üyeliği yapmış Adnan Keskin’e sordu.

Siyasetin önemli isimlerinden Adnan Keskin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’nın bu çıkışını gündem değiştirmek olarak yorumladı.Egeyön’e konuşan Adnan Keskin,” Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklamaları gündemi saptırmaya yönelik hukuk dışı,miras hukukuna ve insanların değişmez tasarruf anlayışına aykırı bir anlayıştır.”dedi.

”CHP’NİN BURADA EKONOMİK BİR ÇIKARI YOKTUR”

Açıklamalarında Mustafa Kemal Atatürk’ün vasiyetinin içeriğini açıklayan Keskin,”İş Bankası’nda bulunan Mustafa Kemal Atatürk’ün hisseleri, onun vasiyeti gereği yönlendirilmektedir. Mustafa Kemal Atatürk ölümünden evvel hisselerinin gelirini Türk Dil ve Türk Tarih kurumlarına verilmesini, kendi hisselerinin de CHP tarafından İş Bankası yönetiminde temsil edilmesini vasiyet etmiştir. Yine vasiyetinde İsmet Paşa’nın çocuklarının üniversiteyi bitirene kadar burs verilmesi ve manevi evladı Ülkü’ye de yaşamı boyunca bir miktar para verilmesini kararlaştırmıştır. Hatta İsmet Paşanın çocuklarının üniversiteyi bitirmesinin ardından oraya ayrılan gelir de Türk Dil ve Türk Tarih kurumlarına aktarılmıştır. CHP’nin burada bir ekonomik çıkarı yoktur.”dedi.

”CUMHUBAŞKANI’NIN BU VASİYETİ DEĞİŞTİRMEYE YETKİSİ VE HAKKI YOKTUR”

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yetki ve haklarının bu konuda yetersiz olduğunu belirten Keskin,”CHP’nin İş Bankası Yönetim Kurulu’nda 4 temsilcisinin bulunması Mustafa Kemal Atatürk’ün vasiyetinin gereğidir. Bu kesinlikle CHP’nin kar sağlamak için herhangi bir zamanda yasa çıkararak veya başka bir şekilde kendine orada temsil imkanı sağlamamıştır. Dolayısıyla Mustafa Kemal Atatürk’ün vasiyetinin değiştirilmesi, sadece onun iradesi ile olabilir. Kendisini son zamanlarda insan üstü varlık gibi görmeye başlayan Cumhurbaşkanı’nın bu vasiyeti değiştirmeye yetkisi ve hakkı yoktur.”diyerek CHP’nin İş Bankası’nın yönetim kurulunda varlığını devam ettireceğinin altını çizdi.

HABER:ORAL CAN TATAR