Ana Sayfa Arama Galeri Video
Üyelik
Üye Girişi
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Ahmet Deda yazdı: CHP’de Taktik Savaşları

Denizli’nin siyasi durumunun Ankara’da

Denizli’nin siyasi durumunun Ankara’da pek ciddiye alınır yanı yok.

Merkezefendi CHP ilçe seçimleri ayak oyunları taktik savaşları derken bitti.
Pamukkale ilçesi için aynı taktik savaşları devam ediyor. Peki ne olacak?

Taktik savaşları devam edecek. Parti içinde bölünmeler ve küskünlükler devam. Peki seçilen ilçe başkanları gönüllerin başkanı olacak mı?
Tekrar yarın seçim olsa, Pamukkale’de Merkezefendi’de oyların son durumu ne olacak ? Ne olacak CHP’nin halleri?

Denizli ye geldik mi geldik. CHP kulislerinde heyecan dorukta. Geçen ay delegeler seçilmişti. Bu ayda o delegeler ilçe başkanlarını seçiyor. Amaaa ne titizlik ne entrikalar. Seçimlerde Denizli il başkanlığı hesapları, milletvekili adaylıkları ve de gelecek dönem belediye başkanlığı hesapları var. Vekiller durumlarını hesaplıyor ona göre dengeye göz kırpıyor. En son Merkezefendi’de ne oldu? Neden Tolga Varlıker başarılı bir ilçe başkanı, seçimi kazanan ilçe başkanı sıfatına seçimini kaybeden sıfatını ekledi. Salona hakim, delegenin çoğuna hakim iken, ama gel gelelim sandıkta az bir farkla seçimde ikinci oldu.

İşte birinci bölüm dengeleri İYİ Parti ittifak dengesi adına İYİ Parti Denizli Milletvekili Yasin Öztürk’ün masaya yumruğunu vurmasıyla kuruldu. ” CHP ile ittifak devam edecekse Tolga Varliker secilmeyecek.” Yasin Öztürk vekilin yumruk sesi CHP Merkezefendi seçimlerini adam gibi dizayn etti.
Her bir isyan eden arkadaş dediklerime yalan diyebilir. Kulislerin doğrusu benim duyduğum.Yani Ali Osman Horzum başarısı kendi başarısı değil Yasin Öztürk vekilin denge tehdit başarısıdır.

Dengeler üzerine Pamukkale’de Ahmet Divarcı’nın Belediye başkanlığına itiraz edenler şimdi ne yapacak? Merkezefendi rüzgarı enerjisi ile Pamukkale’de favori aday Hasan Alkan’ı da pazar günü tuş etmenin hesaplarında hızlı kulis çalışmaları var. Ne deniyor kulislerde Hasan Alkan fakir.Hasan Alkan Üniversite mezunu değil. Sormak lazım; Peki CHP de fakirlik suç mu ? Zenginlerin fikri mi baldan tatlı olur?

Pamukkale seçiminde bir de üniversiteli Arda Arpacı var. Ama o da çok akıllı. Babası da solcu asıl önemlisi Osman Tabu destekli.

Birde İYİ Parti ve Ahmet Divarcı ne diyor. Pamukkale hamlesinde kökten Divarcı siyasetinin küllendirilip dolaba kaldırılması mümkün olur mu? Yani Denizli CHP’de köşede bekleyen Avukat Adil Demir sessizce pazar günü Pamukkale’de kimin kazanacağini az çok tahmin etse de… Çok çok merak ediyor.

Pazar günü Pamukkale ilçede dengelerin ayakları çatlayacak. Hasan Alkan kazanırsa İl başkanlığı hesapları ilçe ağırlıklı olacak. Ve aday uzlaştırıcı bir abi arayışına tabii olacak. Savaş Akman kazanırsa partide dengeler yeniden kurulacak.İl başkanlığı seçimini merkez belirleyecek.

Dedim ya.. İş denge hesaplarında.Bir gün hesaplar partiyi Denizli’de büyütmek üzerine olursa. Olursa diyorum belki güller yeniden açar. Çünkü bu dengeler ve hesaplar birçok parti gülünün dallarını kıracak.