Ana Sayfa Arama Galeri Video
Üyelik
Üye Girişi
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Ahmet Deda yazdı: Kekik üzgün

Dünya kekik üzerine deneyler

Dünya kekik üzerine deneyler yapıyor. Dünya pazarında kekik denilince Denizli akla geliyor. Pamukkale’nin dağ köyleri arkasından Çal yanı başında Güney ve Buldan yaylalarında kekik kokar yaylalar. Arılar çok sever ilaçla zehirlenmemiş kekikleri. Zamanında kooperatifler kurdu eski başkanlar kekikten yağ çıkardı Gözlerli üreticiler. Ne emek verdiler! Tüccara direndiler. Emek emek kekiği Türkiye pazarında yüzde seksen üreten bölge Denizli oldu.

Tabi bu işlerde şimdiki Baklan Belediye başkanı eskinin Tarım il müdürü Yusuf Gülsever’in büyük katkıları oldu. O dönemin valilerinin çok katkıları var. Kapanan Gözler Belediyesi’nin emekçi belediye başkanları çok çalıştı.
Gözler, Irlıganlı, Ecirli, Akköy büyük bir ilçe oldu adı Pamukkale. Pamukkale’nin gelirinin büyük bölümü hayvancılık tarım ve turizimdir.
Buraya kadar kekiği anlatmaya çalışıyorum.

Bu ara geçtiğimiz seçimlerde AK Parti Denizli’de koordinasyonu merkezi kılmak için Pamukkale’de Av. Avni Örki’yi başkan adayı yaptı ve seçildi. Merkezi koordinasyon sanki Av.Avni Örki döneminde de pek olmuyor gibi. Neden mi?

Denizli’de tam dört ay KEKİĞİN coğrafi işareti olması için büyükşehir ve yetkili isimler danışman firma aralıksız dört ay çalışır. Kekik için çok önemli olan Coğrafi işaret çalışmalarına Pamukkale Belediye Başkan Yardımcısı Gamze Sevgi hanımefendi gelmez. Son aşamada Denizli Büyükşehir adına coğrafi işaret alınma aşamasına gelinir. İşte tam bu zamanda Pamukkale Belediye Başkan Yardımcısı son toplantıya acilen gelir ve gelmişken masaya yumruğunu sert vurur edasıyla kekik isim hakkı Pamukkale Belediyesi’ne aittir ve öyle olacak der. Benim duyduklarım yalansa acilen düzeltirim. Bende duyduğumun yalancısı olurum.

Peki oldu mu şimdi ?

Denizli’de kekik sadece Pamukkale’de mi yetişiyor?
Bu kekiğin ismi Denizli olsa bu işe şeytan mı karışır? Yoksa Avni Örki başkan alttan altta Büyükşehire isyan bayrağı mı çekiyor. Ya da ince bir mesaj mı veriyor. Derim ki bu kekik çok önemli. Hatta Pamukkale Belediye Başkanı’nın kaprisleri kekiği çok üzüyor. Lütfen akıllı olalım yoksa tren giderse üzülmek para etmez. Çok geç kalmış oluruz. Benden söylemesi.

Yazımı şöyle bitireyim; Kekik her derde deva hatta sizin didişme sonrası sinir yaralarınızı dahi tedavi ediyor. Bundan sonra belediyeye gelenlere ilk kekik içer misin diye sorulmalı. Bu sorun da acilen çözülmeli. Kekikli günlerde her şey gönlünüzce olsun. Bana gelen kekikle ilgili alıntı yazıyı lütfen okuyun. Kekikli çaylar diliyorum…

KEKİK NEDİR? DÜNYA BUNU NEDEN GİZLİYOR? TIKLA OKU!