Ana Sayfa Arama Galeri Video
Üyelik
Üye Girişi
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

AK Parti Aday Tanıtımından İzlenimler

Bu haberin fotoğrafı yok

İzmir Kaya Termalde AK Parti’nin adaylarını tanıdık.  Her bölgeden her meslekten adaylar var. Liste biraz Mardin’lilere ve inşaatçılara göz kırpıyor gibi olsa, geceye ALTAY SPOR damgasını vurdu.

Başbakan Binali YILDIRIM  İzmir Milletvekili, yine  İzmir Milletvekili adayı ve de  Cumhuriyet tarihinin son Başbakanı olarak bir konuşma yaptı.

Başbakan’ın iftar vaktine kadar yaptığı konuşmadan satır başlarına baktığımda turizmin bu yıl canlı, doluluk oranlarının güzelliğinden bahsetti.  Bu turizm konuşmasını yaparken turizmci iş dünyasının duayen ismi Nail Özkardeş’in  gözlerine bakıyordu. İzmir’in çiçeği burnunda yeni Ticaret Odası Başkanı Mahmut Özgener Bey’e doğru havaalanındaki ek yatırımları anlattı. Bir de müjde verdi Ekrem Pakdemir’li Havaalanı  hayırlı uğurlu olsun dedi.

Rüzgar gülleri fabrikasının İzmir Aliğa’da kurulacağını söylerken protokol masasında oturan Rıza Akça konuşmayı dikkatle izledi.

Başbakan Binali Yıldırım ‘İzmir’i  İstanbul’u otoyollarla yakınlaştırıyoruz’ dedi. Protokol masasında oturan Işınsu Kestelli tarımla ilgili pek fazla yatırım müjdesi duymasa da ulaşım müjdelerine sevinir görünüyordu.

Başbakan Yıldırım bu aday tanıtımında  yerel yönetimlere hiç girmedi. Bunun için de İzmir’in sel felaketi Ankara ile karıştı. Durum itibariyle Aziz Kocaoğlu’na atıfta pek laf olmadı.

Sık sık Başbakan sloganlarıyla Başbakan’ın sözünü kesen gençler “Yolların kralı Binali Yıldırım” sloganı atınca Yolların Kralı olmaz, yolların KURALI olur” diyerek gençleri uyardı.  Trafik kurbanı olmaması için Başbakan’ın gençlere en güzel uyarısı buydu.

Aydın Şengül başkanda,  İzmir Ak Parti’nin çiçeği burnunda İl Başkanı konuşmasında demokrasi, inanç özgürlüğü ve dostluktan, kardeşlikten söz etti.

İşte ben de buna güvenerek yazıyorum. İzmir’de aday yapılan Milli Futbolcu Alpay Özalan , eski Siirt milletvekili olan zamanında koltuğunu Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a veren Fadıl Akgündüz’ün şirketlerinin genel müdürü olduğunu kulislerden öğrendim.  Hatta milli futbolcu çok iyilik yaptığı Fadıl Akgündüz’den kazık yemiş. Fadıl Akgündüz’ün anti-konti işlerinde şirketin genel müdürü olduğu için bütün mal varlığına el konulmuş. İzmir’de yetişen milli futbolcu öz-be öz İzmir’li.

Salonda adaylar arasında engelli bir de aday vardı. Sahneye oğluyla çıktı. Farklı bir güzellikti.

Uzun lafın kısası gecenin sonuna doğru Müteahhitler Federasyonu Başkanı Necip Nasır’ı seçilebilir bir noktadan gözleri güler gördüm.

Ak Parti’nin içindeki  Mardinlileri güçlü lobileriyle coşkulu gördüm.

Gecenin golünü Altay attı. Başbakanın elinden kupalarını aldılar. İzmir Ticaret Odası Başkanı Mahmut Özgener eski Futbol Federasyonu Başkanı olarak yanlarındaydı.

Gecenin genel havasından ve adayların seçilişinden gördüm ki Ak Parti  İzmir’den bir fazla vekil çıkarabilmek için turizme,  inşaata ve de spora yönelik kampanya yapacak. Ve bütün kampanya anladığım kadarıyla İzmir’in son Başbakanı Binali Yıldırım üzerine kurulacak.

 

Ne diyelim geri sayım başladı. Biz EGEYÖN ekibi olarak izlemeye devam edeceğiz. www.egeyonhaber.com’dan bizi izlemeye devam edin.