Ana Sayfa Arama Galeri Video
Üyelik
Üye Girişi
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Ak Parti Selçuk İlçe Başkanı ve Yönetimi İl Yönetimine İstifasını Sundu

AK Parti İzmir’de kongre

AK Parti İzmir’de kongre sürecinin ardından seçimi kazanan ve başkan seçilen Osman Başterzi ile yönetim kurulu üyeleri, istifa dilekçesini AK Parti İzmir İl Başkanlığına sundu.

Kongre sürecinde Genel  Merkez  Selçuk ilçesinde mevcut ilçe başkanı Sema Yeşilçimen ile yola devam etme kararı almıştı. Kongrede ise Büyükşehir Belediye Meclis üyesi Osman Başterzi aday oldu. Uzun ve çekişmeli kongreyi Osman Başterzi  kazandı.  Ancak Ak Parti’de alışık olunmayan bir gelişme oldu.  Kongrede ilçe başkanı seçilen Osman Başterzi ve yönetimi kurulu üyeleri seçimden bir gün sonra istifasını İzmir İl Yönetimine sundu.

Ak Parti İzmir İl Başkanı Aydın  Şengül, Selçuk ilçe kongresinin dün gerçekleştirildiğini ve iki adayın yarıştığını hatırlatarak, “Yaptığımız istişareler sonrası mevcut ilçe başkanımızla devam kararı alınmıştı. Ancak uzun süredir ilçede oluşan belli sıkıntılar vardı. Biz her ilçede tek aday ve birlik beraberlik içerisinde kongreye gitmeye çalışıyoruz ama aday olanlara da herhangi bir zorlamamız olmuyor. Osman kardeşimiz, Büyükşehir Meclis üyemiz. Uzun süredir beraber çalışıyoruz. Kongrede aday oldu ve kazandı. Bugün de bizi ziyaret ederek kendisinin ve yönetim kurulu üyelerinin istifasını verdi. Bu hareketinden dolayı kendisine teşekkür ederim.” diye konuştu. Şengül ayrıca  şunları söyledi: “ istifalar verildi, Selçuk  yeniden bir değerlendirme yapacağız. Tarafları dinleyip yeni bir atama yapacağız.  Tamamen oradaki teşkilat mensuplarının ve delegelerin fikrini alacağız. Nihai ortak bir karar vereceğiz.  Amacımız  kutuplaşma  ve ayrışmayı engellemek.”

Kongreyi 202’i oyla kazanan İlçe Başkanı Osman Başterzi , genel merkezin kararlarına uyacağını belirterek şunları söyledi : “ İl Başkanına teşekkür ederim. Demokratik hakkımızı kullandırdı.  Şuanda ben ve 15 arkadaşımın istifasını getirdim. Hiçbir sorun yok. Biz makam ve mevki için girmedik. Sadece Selçuk’ta partimizi daha ileri götürmek için bu girişimde bulunduk.  Selçuk’ta partimizin emrindeyiz.”