Ana Sayfa Arama Galeri Video
Üyelik
Üye Girişi
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

AK Parti’de İzmir Resmen Zeybekci’ye Emanet!

Cumhurbaşkanı Erdoğan 20 il

Cumhurbaşkanı Erdoğan 20 il için belediye başkan adaylarını açıkladı. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı adayı Nihat Zeybekci oldu.

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, 21 il için partisinin belediye başkan adayı oldu. İzmir ve Ankara için açıklayacağı adayların merakla beklendiği grup toplantısında, İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı beklendiği gibi Nihat Zeybekci oldu. Ankara Büyükşehir Belediyesi için ise Mehmet Özhaseki aday gösterildi.

Erdoğan, Zeybekci’yi açıklarken ses tonunu yükselterek, ‘İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Nihat Zeybekci, Ekonomi Eski Bakanı’ diyerek takdim etti. Nihat Zeybekci’nin oturduğu bölümde ayağa kalkması ile birlikte Zeybekci’yi tanıtan Erdoğan, ‘Evet Nihat beyin de biliyorsunuz, 2 dönem 3 dönem belediye başkanlığı var. Ondan sonra Miletvekilliği ve Ekonomi Bakanlığı var. Denizli’de iş adamlığı devam ediyor. Ve sürekli olarak da bölgenin insanı olarak, oradaki kampanyalarda çalışan bir kardeşimizdi. İnşallah Bu dönem İzmir’i Nihat beyle birlikte alacağız’ ifadelerini kullandı.

AFYON VE UŞAK DA BELLİ OLDU!

AK Parti Afyonkarahisar Belediye Başkan Adayı Mehmet Zeybek

Ankara ve İzmir’in yanı sıra 19 il için de adaylarını açıklayan Erdoğan, Afyonkarahisar’ın adayını Mehmet Zeybek, Uşak’ın Belediye başkan adayını ise Mustafa Çakın olarak açıkladı.

Afyonkarahisar – Mehmet Zeybek

Ankara – Mehmet Özhaseki

Balıkesir – Yücel Yılmaz

Bingöl – Erdal Arıkan

Çanakkale – Ayhan Gider

Çankırı – Hüseyin Boz

Çorum – Halil İbrahim

AK Parti Uşak Belediye Başkan Adayı Mehmet Çakın

Aşkın

Eskişehir – Burhan Sakallı

Hatay – İbrahim Güler

İzmir – Nihat Zeybekci

Karaman – Mahmut Sami Şahin

Konya – Uğur İbrahim Altay

Mardin – Mehmet Vecdi Kahraman

Muş – Feyat Asya

Sakarya – Ekrem Yüce

Sivas – Hilmi Bilgin

Tokat – Eyüp Eroğlu

Trabzon – Murat Zorluoğlu

Uşak – Mehmet Çakın

Yozgat – Celal Köse

NİHAT ZEYBEKCİ KİMDİR?

1 Ocak 1961’de Denizli Tavas Pınarlar beldesinde doğdu. Baba adı Şükrü, anne adı Fatma’dır.

Sanayici, İş Adamı; Marmara Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölümünü bitirdi. İstanbul Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümünde yüksek lisans yaptı.

Özel sektörde üst düzey yönetici olarak çalıştı. 1994’te kendi şirketini kurdu. Denizli Platform Sözcülüğü, Denizli Sanayi Odası Meslek Grubu Üyeliği, Denizli Tekstil ve Konfeksiyon İhracatçılar Birliği Başkanlığı, Denizli Belediye Başkanlığı, Avrupa Konseyi Yerel Yönetimler Kongresi Türkiye Heyeti Başkanlığı, Türkiye Belediyeler Birliği Başkan Vekilliği ve Başkanlığı görevlerinde bulundu.

24. Dönemde Denizli Milletvekili seçildi. AK PARTİ Merkez Karar ve Yönetim Kurulu Üyesi oldu. Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonu Başkanlığı yaptı. 61, 62, 63 ve 65. Hükümetlerde Ekonomi Bakanı olarak görev aldı. Halen bu görevi sürdürmektedir.

Çok iyi düzeyde İngilizce ve Almanca bilen Zeybekci, evli ve 4 çocuk babasıdır.

MEHMET ZEYBEK KİMDİR?

1954 yılında Afyonkarahisar’da dünyaya geldi. İlköğrenimini Merkez Çayırbağ Kasabasında bitirdi. 1967 yılında girdiği Afyon İmam Hatip Lisesinden 1973-1974 öğretim yılında mezun oldu.

Üniversiteye girişte Meslek Liselerinin problemlerinden dolayı 1975 yılında fark derslerini verip Afyon Lisesini tamamladı. 1976 yılında girdiği Üniversite sınavında Erzurum Atatürk Üniversitesi İslami İlimler Fakültesini kazandı. 1981 yılında üniversiteden mezun oldu.

Gölcük Deniz Kuvvetlerinde yedek subay olarak askerliğini yaptı. Lise çağlarından beri uğraştığı inşaat işleriyle iştigal etti. Halen kendime ait inşaat şirketinde Yap-Sat işleriyle uğraşıyor. Gerek lise gerekse üniversite hayatında MTTB üyesi olarak çalıştı. Mehmet Zeybek, siyasi hayatına Refah Partisi İl Yönetim Kurulu üyesi olarak başladı. Sırasıyla; Fazilet Partisinde Kurucu İl Yönetim Kurulu Üyeliği, 1999 Yerel Seçimlerinde İl Başkanlığı görevinde yer aldı. AK Parti İl Kurucu Üyeliği, Siyasi ve Hukuki İşlerden Sorumlu İl Başkan Yardımcılığı, 2002 Genel Seçimlerinde Milletvekili Aday Adayı oldu. Son kongreden bu tarafa da İl Teşkilat Başkanı olarak görev yapmaktaydı. 09.05.2009 tarihinde yapılan İl Kongresinde İl Başkanı oldu.

MEHMET ÇAKIN KİMDİR?

1979 yılında İstanbul’da doğdu. Kartal Anadolu İmam Hatip Lisesini bitiren Çakın 2002 yılında İstanbul Üniversitesi İşletme Fakültesinden mezun oldu.

AK Parti İstanbul Gençlik Kolları kurucu üyesi olan Çakın, İstanbul’da il genel meclisi üyeliği de yaptı.

MÜSİAD Uşak Şubesi Kurucu Başkan Yardımcılığı görevinde de bulunan Çakın, evli ve iki çocuk babası.

İyi derecede İngilizce bilen Çakın, 22 Ocak 2018’den itibaren AK Parti Uşak İl Başkanlığı görevini yürütüyordu.