Ana Sayfa Arama Galeri Video
Üyelik
Üye Girişi
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Akdeniz Mahallesi muhtarı M.Sıddık Mertyüz Egeyön Haber’e konuştu

Muhtar TV’nin bugünkü konuğu Akdeniz Mahallesi muhtarı M.Sıddık Mertyüz oldu.

Muhtar TV’nin bugünkü konuğu

Muhtar Tv, Akdeniz Mahalle Muhtarı M. Sıddık Mertyüz’e konuk oldu. Mahallesi hakkında Egeyön Haber’e bilgiler veren Mertyüz, son dönemdeki çalışmalarını anlattı.

                M.Sıddık Mertyüz kimdir?

-Ben Sıddık Mertyüz. Akdeniz Mahallesi muhtarıyım. İkamet olarak az sayıda vatandaş görünse de işyerlerinin fazlalığı ve merkezi bir yerde olduğumuzdan dolayı kalabalık bir mahallede muhtarlık yapıyorum.

                Muhtarlık süreciniz nasıl başladı?

-Ben emekli memurum. Halka hizmet etmeyi sevdiğim için ve arkadaşlarımın teşvikleriyle muhtar adayı oldum ve seçildim. Muhtarlık binasında oturmayı pek sevmediğim için mahallemde gezmeyi ve insanları dinlemeyi seviyorum. Yeni alınan karara göre ikamet sayısı 300 kişinin altında olan mahalleler birleştirilecek. Bana kayıtlı vatandaş sayım 275 fakat bölgedeki işyeri yoğunluğu dolayısıyla bana bağlı vatandaş aslında daha çok. Bu yüzden ikamet sayısından ziyade bölgenin yoğunluğuna bakılmalı.

                Yaptığınız ve yapmak istedikleriniz projeler nelerdir?

-Öncelikle belediyemiz ve kaymakamlığımızla sürekli görüşme halindeyiz. Onların destekleriyle mahallemizde çevre düzenlemesi ve bakımları yaptık. Mahallemdeki ihtiyaç sahiplerine destek olduk. Belediyemiz ve kaymakamlığımıza desteklerinden ötürü çok teşekkür ediyorum.

                Pandemi sürecinde mahallenizde durum nedir?

– Bende vakalar fazla fakat genelde işyerlerinde çalışan insanlar olduğu için kendi ikamet ettikleri yerde gözüküyorlar ve orada karantinaya alınıyorlar.

                Depremde hasar kaydınız ne durumda?

-Bizim mahallede ağır hasarlı 4 tane yerleşim yeri var. Diğerleri hafif ve orta hasarlı olarak kayıtlara geçti.

                Mahallenizin sorunları nelerdir?

-Mahallemizde çok fazla işyeri olduğu için buralara gelen araç sayısının da fazla olması nedeniyle otopark sorunu var. Bunun için belediyemizle görüşme halindeyiz. Bir de sağlık ocağımız yok vatandaş bu konuda da talepte bulunuyor. Sorunları çözmeye çalışıyoruz.